Zakopajte u zemlju jedan jeftin sastojak iz kuće: Biljke se neće sušiti, a bujaće do prvog mraza

Slobodanka Ćorić Vesti 20.09.2024 13:50 0

Mnogi od nas razmišljaju o unapređenju svojih bašti ili terasa novim biljkama ili revitalizaciji postojećih kod kuće

žena

Shutterstock

Zemljište je ključni faktor za biljke, ali postoji jedan trik koji će im dodati posebnu dozu vitalnosti – a sve što vam treba je samo jedan sastojak koji već imate u kuhinji.

Mnogi od nas razmišljaju o unapređenju svojih bašti ili terasa novim biljkama ili revitalizaciji postojećih kod kuće. Međutim, ne morate posezati za komercijalnim đubrivima ili složenim tretmanima da biste postigli sjajne rezultate.

Jedan od najjednostavnijih i najefikasnijih trikova za poboljšanje zemlje jeste korišćenje jaja kao prirodnog đubriva. Ne samo da su jaja bogata proteinima koji su korisni za biljke, već sadrže i visok nivo kalcijuma, ključnog minerala za zdrav rast i razvoj biljaka.

Kako biste iskoristili ovo jednostavno, a moćno đubrivo kao sastojak, samo trebate da zakopate cela sirova jaja u zemlju. Kada se jaje raspada, otpušta kalcijum i druge hranljive materije koje biljke vole. Naravno, ako niste oduševljeni idejom da zakopavate cela jaja u zemlju, ljuske jajeta mogu biti jednako efikasne – jednostavno ih zgnječite i zakopajte.

Komentari (0)
Loading