Cvećarka Mira nam je otkrila tajnu: U vodu za zalivanje cveća dodajte ovaj sastojak, bujaće cele godine!

Vesti 19.09.2024 17:25 0

S hladnijim danima ćete se više posvetiti gajenju sobnih biljaka, kojima je za cvetanje potrebna odgovarajuća prihrana.

cveće

Shutterstock

Sobno cveće zahteva detaljnu i redovnu negu kako bi bilo zdravo, cvetalo i pravilno se razvijalo tokom cele godine. Pored toga, važna je i odgovarajuća prihrana, a nju možete napraviti od sastojka koji imate u kući.

Redovno orošavajte biljke

Ne zaboravite važno pravilo da je većim biljkama potrebno 40%, a manjim biljkama 50-60% vlažnosti vazduha. Vlažnost vazduha možete povećati orošavanjem cveća odstajalom vodom sobne temperature u ranim jutarnjim satima ili postavljanjem raznih posuda s vodom na grejna tela kako bi se povećala vlažnost vazduha u prostoriji.

Prirodna prihrana za cveće

Važno je znati i kako prihranjivati sobno cveće. Jedan trik nam je otkrila cvećarka Mira. Koriste ga profesionalni cvećari kako bi biljke bile zdrave cele godine. Potrebno vam je samo ricinusovo ulje. U litar vode, koja je odstajala nekoliko dana, treba dodati jednu kašičicu ricinusovog ulja. Bocu dobro zatvorite i promućkajte. Ricinusovo ulje treba da se rastvori i dobro sjedini s vodom, da ne bi opeklo koren biljaka. Ako biljka cveta jednom godišnje, onda je jednom godišnje zalivajte ovim rastvorom. Sobne biljke koje cvetaju kontinuirano, jednom mesečno zalivajte ovom domaćom prihranom.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading