Jess Moses, fotografkinja hrane koja na svom TikTok nalogu deli "trikove za hranu koji će vam promeniti život", nedavno je podelila svoj metod za pripremu omleta iz restorana, ali kod kuće.
Ovaj jednostavan trik, koji je podelila sa svojim pratiocima, objasnila je kao "tajnu u prosejivaču".
Iako odvajanje belanaca od žumanaca nije neuobičajeno, trik sa prosejivačem je tajna koju koriste profesionalni kuvari.
Pripremu otpočinje tako što stavlja komad putera da se otopi u zagrejanom tiganju. Zatim stavlja jaje u prosejivač i lagano ga pomera u prosejivaču.
Prvo odvoji belance i dodaje ga direktno u tiganj, koristi prvo prst, a zatim viljušku kako bi "prosejala" poslednje komade belanca kroz mrežicu.
Zatim u žumance koje ostane dodaje i drugo jaje, ponavlja postupak i zatim preostala žumanca isto kroz prosejivač dodaje u vruć tiganj. U sve to dodaje čeri paradajz i malo bibera i soli.
Jedan komentator je potvrdio njen kulinarski veštinu, rekavši: “Radim u restoranu sa tri Michelin zvezdice i mogu da potvrdim da je ovo savršeno pripremljen omlet, nije prekuvan i savršeno začinjen samo sa paradajzom."
Bonus video: