Mali TRIK velikih majstora: Ovako se PRAVILNO čisti televizor i daljinski upravljač

Naj žena Vesti 12.08.2021 18:49 1

Tajna čuči u krpice od mikrofibera, one ne oštećuju ekran i "upijaju" svu prašinu

Mali TRIK velikih majstora: Ovako se PRAVILNO čisti televizor i daljinski upravljač

Shutterstock

Ako vam nisu poznate "male tajne velikih majstora" onda vam je čišćenje naporna i mukotrpna obaveza koju često gledate da prolongirate. 

Kada je u pitanju čišćenje televizora i daljinskih upravljača, presudno je korišćenje pravih "alata". Zato su krpice od mikrofibera vaš najbolji saveznik. One ne štete ekran i jednostavno upijaju svu prašinu sa površine.

Međutim, trebalo bi pripaziti na ovaj detalj.

Krpom od mikrofibera prebrišite svu površinu televizora - ekran, dugmiće koji se nalaze ispod, ili sa strane, kao i pozadinu televizora koja najčešće ima najviše prašine. Ovo je poželjno uraditi barem jednom nedeljno, a ako imate više vremena i volje, onda i češće.

Najvažnije je da ne nanesote nikakvo sredstvo direktno na televizor, već da ga nanesete u maloj količini na krpu sa kojom ćete prebrisati površinu.

Ipak budite na oprezu! Stručnjaci savetuju da tečnost za čišćenje ne bi smela da sadrži amonijak, alkohol ili aceton koji bi mogli da unište ekran.

Daljinski upravljač je najbolje očistiti mokrom dezinfekcionom krpicom, a najvažnije je obrisati dugmiće, kao i udubljenja oko njih.

Komentari (1)
Loading
Ja
16.09.2021 05:48

Postoje vlažne maramice za brisanje tehnike, nisu skupe a veoma su dobre obrišu ekran tv i kao da se posle brisanja prašina sporije skuplja na ekranu, ujedno i dezinfikuju daljince a i telefone...