Kako da se rešite najvećeg neprijatelja svake kuće? Stručnjak iz Britanije otkrio trikove za borbu protiv vlage i buđi

Nedeljko Tišanović Vesti 15.09.2024 14:15 0

Korisni saveti koji će vas lišiti glavobolja...

žena

Shutterstock

Kako smo ušli u leto i temperture su naglo opale, na jednu stvar sigurno ne mislimo. Lako se zaboravi na važnost ventilacije i prevenciji buđi.

Međutim, nekoliko jednostavnih koraka može pomoći da se spreči razvoj buđi u vašem domu tokom hladnijih meseci.

S toplim letnjim danima je gotovo, a kako jesen dolazi, a za njom i zima, moramo se pripremitie za to da više nema promaje, širom otvorenoh prozora i sl.

Međutim, ako izbegavate svež vazduh kada dođe hladnije vreme to može dovesti do problema sa vlagom i buđi kasnije, jer domovi postaju zagušeni zbog stalnog grejanja.

Da biste se borili protiv toga, Piter Foldbjerg, direktor za dnevnu svetlost, energiju i unutrašnju klimu u kompaniji Velux, otkriva praktične savete koji će biti dobri saveznici u borbi protiv buđi.

Foldbjerg otkriva najbolje vreme za otvaranje prozora, što može smanjiti nivo vlage u vašem domu i tako sprečiti nastanak buđi, a da pritom ne pretvorite prostoriju u ledaru.

Ulazak svežeg povetarca u vaš dom igra ključnu ulogu u eliminisanju ustajalog, vlažnog vazduha koji je plodno tlo za buđ.

Otvaranje prozora odmah nakon buđenja i pre nego što idete na spavanje može značajno poboljšati kvalitet vazduha u vašem domu.

Takva ventilacija ne samo da pomaže u sprečavanju vlage, ona takođe izjednačava temperature u spavaćim sobama, stvarajući bolje uslove za miran san. Stručnjak predlaže kratko provetravanje od 10-15 minuta tri do pet puta dnevno.

On takođe preporučuje da se noću smanji temperatura i da se tokom dana pusti sunčeva svetlost kako bi se sprečila pojava buđi.

 

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading