Pametan trik sa poklopcem koji malo ko zna: Kako da izbegnete prljanje radne površine dok kuvate

Slobodanka Ćorić Vesti 11.09.2024 14:58 0

Ako ste ikada naišli na situaciju gde voda ili sos curi sa poklopca dok ga stavljate sa strane, znajte da postoji jednostavan trik koji će vam uštedeti vreme i trud

šerpa

Printscreen

Svaka domaćica zna da poklopac na šerpi pomaže da jelo brže omekša, štedi energiju i sprečava prskanje hrane po šporetu. Međutim, prilikom skidanja poklopca često se suočavamo s problemom – gde ga staviti kako se ne bi isprljao radna površina.

Ako ste ikada naišli na situaciju gde voda ili sos curi sa poklopca dok ga stavljate sa strane, znajte da postoji jednostavan trik koji će vam uštedeti vreme i trud.

Kada skinete poklopac da biste promešali ili probali jelo, umesto da ga odložite na radnu površinu, postavite ga na dršku šerpe. Većina šerpi je dizajnirana tako da poklopac može da se odloži na dršku, čime ćete sprečiti da tečnost curi i prlja vašu kuhinjsku površinu.

Ovaj trik je jednostavan, ali izuzetno koristan. Ne samo da će vam pomoći da održite radnu površinu čistom, već će vam omogućiti da se fokusirate na pripremu hrane bez brige o dodatnom čišćenju. Isprobajte ovu tehniku sledeći put kada kuvate i uživajte u bezbrižnijem kuvarskom iskustvu.

 

Komentari (0)
Loading