Ovo do sada niste znali: Evo šta zapravo označava simbol trougla na etiketama odeće koji mnoge buni

Tatjana Badarević Vesti 12.09.2024 08:05 0

Sve što treba da znate o vašoj odeći nalazi se na etiketama.

etiketa

Shutterstock

 

Većina nas pere odeću automatski, bez puno razmišljanja, ali znate li šta svi simboli na etiketama odeće zapravo znače? Mnoge odevne predmete treba prati po posebnim upustvima, poput preporučenih temperatura pranja ili saveta o hemijskom čišćenju. Na etiketama odeće može se pojaviti do pet različitih simbola koji pomažu da produžite vek odeće, ali mnogi priznaju da ne razumeju sve – uključujući trougao, koji se može prikazati na četiri načina, piše Mirror. 

Prazan beli trougao znači da je izbeljivanje dopušteno, dok trougao sa krstićem ukazuje na zabranu izbeljivanja. Ako su u trouglu dve dijagonalne crte, ili je unutar njega napisano "CL" sa krstićem, to sugeriše upotrebu izbeljivača bez hlora.

etiketa

Shutterstock

 

 

Takođe je važno pridržavati se odgovarajućih temperatura pranja, kako bi odeća zadržala svoj kvalitet. Pridržavanje uputstva na etiketama može produžiti vek trajanja odeće i osigurati da vam ona duže izgleda kao nova, čime štedite novac. 

Na primer, simbol ruke označava ručno pranje, dok krstić preko simbola ukazuje da odeća nije pogodna za mašinu. Ako vidite crtu ispod simbola, to znači da odeću možete prati u mašini na uobičajenom ciklusu, dok dve crte označavaju nežni ciklus pranja.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading