Fen frizuru ćete obožavati: Influenserke su poludele za njom jer se pravi lako, a dugo traje

Olja Jelić Vesti 30.01.2024 21:50 0

Fen frizure, sa bujnom kosom i romantičnim loknama, ponovo su veoma popularne.

Frizura

Printscreen/Instagram

Bujnu i raskošnu frizuru možete dobiti  i kod kuće pomoću velike okrugle četke, a uz  nekoliko korisnih saveta ona će trajati duže od jednog dana.

Frizerski stručnjaci za "Byrdie" otkrili su nekoliko zlatnih saveta za stilizovanje kose uz pomoć kojih će će fenirana kosa i lagane lokne trajati čak do nekoliko dana.

Za početak, bitno je usavršiti tehniku feniranja. Sve počinje još kod pranja kose, a frizeri savetuju upotrebu dobrog šampona i regeneratora. Ne preskačite proizvode za stilizovanje kose koji će kosu dovesti u red i pružiti joj sjaj.

 

 

Pre feniranja, kosu podelite u nekoliko delova. Frizeri navode da je najbolje podeliti kosu u osam delova, kako bi se lakše i kvalitetnije isfenirala. 

Preporučuju upotrebu okrugle četke, kao i da feniranje započnete na prednjoj strani glave.

U rutinu nege kose ubacite i šampon za suvo pranje kose, ali nemojte preterivati. Ako ste među onim ženama čija se kosa jako brzo masti, nanesite šampon za suvo pranje na koren kose i pre nego što je to potrebno, jer će on apsorbovati nečistoće pa ćete kosu duže moći da nosite puštenu.

 Osim šampona za suvo pranje kose, dobra je ideja u rutinu nege kose ubaciti i sprej za teksturu koji će  omogućiti da frizura traje što duže.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Massimo (@massimotirimacco)

 

Profesionalci veruju da uticaj na kosu može imati i jastučnica na kojoj spavamo, pa savetuju izbor svilene jastučnice. Ona pomaže da isfenirana kosa ili talasi izgledaju sveže i drugi dan.

Frizeri savetuju i da kosu treba što ređe dirati i kroz nju prolaziti prstima, jer se ona tako samo brže masti.

Zbog bakterija i nečistoće na rukama, kao i zbog prirodnog ulja, kosa se još brže masti ako je stalno popravljamo i nameštamo, pa je ruke najbolje držati dalje od nje, prenosi Informer

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading