Domaće maske za kosu koje će joj vratiti sjaj: Jeftinije su i ne oštećuju, a rezultati su brzo vidljivi

Olja Jelić Vesti 13.01.2024 08:40 0

Domaće pakovanje u proseku traje pola sata, a efekti su odmah vidljivi.

Kosa

Printscreen/Instagram

Zimi kosa postaje suva, gruba i lomljiva. Da biste se oslobodili tih problema, ne morate da trošite novac na tretmane - napravite sami masku za kosu i pokušajte da joj vratite prirodni sjaj.

Za razliku od hemijskih proizvoda za negu kose koji se prodaju u parfimerijama, domaće maske su jeftinije, ne oštećuju kosu i sveže su. Predlažemo vam nekoliko najdelotvornijih za suvu i oštećenu kosu.

Banana, med i limun

Izgnječite jednu bananu, dodajte kašiku meda i malo soka od limuna. Dobro izmešajte, pa nanesite smesu na kosu. Ostavite masku da stoji 30 minuta, a zatim isperite blagim šamponom.

Maska za kosu od banane

Shutterstock

 

Mleko i med

Razmutite kafenu kašičicu meda u čaši mleka, i to utrljajte u kosu od korena do vrha vlasi. Ostavite da deluje 15 minuta i isperite mlakom vodom, pa tek ona operite šamponom.

Banana i badem

Ispasirajte jednu bananu i dodajte tri kapi bademovog ulja. Izmešajte i umasirajte u kosu. Ostavite da deluje oko 25 minuta, pa isperite i operite kosu.

Jaja, limun, med i surutka

U posudi umutite dva žumanca i jedno belance. Dodajte sok od limuna i nekoliko kapi meda. Nanesite masku na kosu i ostavite da odstoji 45 minuta. Isperite vodom. U drugoj posudi sipajte jednu šoljicu surutke i promešajte. Surutku stavite na kosu, držite 15 minuta i isperite blagim šamponom.

Žumance, med i ricinusovo ulje

Izmešajte jedno žumance s kašikom meda i dve kašike ricinusovog ulja. Nanesite smesu na kosu i ostavite da odstoji 45 minuta, a zatim isperite. Ova maska sprečava cvetanje vrhova vlasi.

Maska za kosu od banane

Shutterstock

 

Kokosovo ulje

Na krajeve kose nanesite par kapi kokosovog ulja i ostavite da deluje 10 do 15 minuta. Posle toga lagano raščešljajte. Krhkoj i tankoj kosi kokosovo ulje vraća sjaj, a pomaže i vlasištu da zadrži potrebnu vlagu, prenosi Informer.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading