Savršeno sjajna i ravna kosa: "Glass hair" je najnoviji bjuti trend koji obožavaju influenserke, a evo kako da ga postignete

Olja Jelić Vesti 12.01.2024 11:40 0

Glass hair je najnoviji trend u bjuti svetu

Kosa

Printscreen/Instagram

Kao što glass skin predstavlja idealan izgled kože koji svako želi da postigne, ista suština je i kod trenda glass hair. Ova frizura nije samo modni izraz, već umetnost koja podrazumeva postizanje savršeno sjajne i ravne kose koja odražava svetlost poput stakla. Donosimo savete kako da to postignete.

Ova frizura dobila je naziv po staklenim karakteristikama koje odražava – visok sjaj, prozirnost, i neverovatnu glatkoću. 

 

 

Nega iznutra

Prvi korak u postizanju glass hair-a je osigurati zdravlje kose. Redovna hidratacija i pravilna nega osnova su za postizanje ove besprekorne frizure.  Obratite pažnju na ishranu, fizičku aktivnost i vaše misli. Što se ishrane tiče, za kosu je dobra hrana preko koje ćete uneti više omega-3 masnih kiselina. Orasi, avokado, spanać, losos – sva ova hrana bogata je sastojcima koje vaša kosa treba. Probajte dve nedelje da blago promenite ishranu i vaša kosa će vam biti zahvalna. Uvrstite barem jednom nedeljno određenu vrstu fizičku aktivnost. 

Kako je postići?

Ne preterujte sa količinom šampona, jer više produkta ne znači da će vam kosa biti čistija, naprotiv, imaćete problem da ga isperete. Šampon nanesite samo na skalp glave i izbegavajte kružne pokrete koji mogu dodatno da umrse kosu. Odaberite pravac u kojem želite da nanosite produkt i idite samo u tom smeru. Pre nego što krenete s oblikovanjem glass hair frizure, ključno je osigurati da je hidrirana. Redovno korišćenje hidratantnih maski i kvalitetnih šampona pomoći će u održavanju zdravlja kose.

 

 

 

S obzirom na to da je za postizanje glass hair-a poželjno korišćenje fena i pegle za kosu, moramo pronaći pogodnu zaštitu za istu. Tu na scenu stupa ulje protiv toplote. Ulja koja u sebi sadrže silikon mogu da vam pomognu u njenom očuvanju. Iako ste verovatno mislili da silikon nije poželjan sastojak u vašim proizvodima, on znatno može da pomogne sa direktnim oštećenjem od toplote, s obzirom da stvara barijeru oko dlake.

Nakon toga, sledi stilizovanje. Dobro je osušite. Stilizovanje uz pomoć pegle za kosu je ključna stvar za postizanje staklene kose. Doprinosi isticanju njenog sjaja i kosi daje novu dimenziju. Za kraj, ukoliko želite da poboljšate sjaj ili mekoću vaše kose, tražite ulja koja sadrže sastojke poput ulja masline, šargarepe i jojobe, prenosi Journal.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading