"Pravilo 5.5 cm" zaludelo bjuti svet: Zabavan način da otkrijete koja vam dužine najbolje stoji, provereno radi

Olja Jelić Vesti 12.01.2024 15:54 0

Na prvom mestu treba da bude stil koji preferirate, a ne matematička formula, ali ovo je zgodan i zabavan način da vidite šta kažu brojke.

Kosa

Printscreen/Instagram

Ako razmišljate o šišanju, a niste sigurni pristaje li vam više kratka ili duga kosaGlamour piše kako su stručnjaci iz brenda John Frieda predstavili "pravilo 5,5 cm", matematičku formulu koja, kako kažu, može da pomogne u izračunavanju optimalne frizure za vaš oblik lica.

Naravno, na prvom mestu treba da bude stil koji preferirate, a ne matematička formula, a ovo je zgodan i zabavan način da vidite što kažu brojke. Pomoći će ako ste oduvek željeli isprobati kratku frizuru, ali se bojite da vam možda neće pristajati, kao i ako oduvek negujete kraći stil šišanja i raspoloženi ste za puštanje kose.

 

 

Kako funkcioniše pravilo 5,5 cm?

Prema stručnjacima iz brenda John Frieda, optimalna dužina kose zavisi od ključne kosti. U formuli se meri udaljenost između brade i ušne resice, kako bi se odredilo pristaje li vam više duga ili kratka kosa. Ako je izmerena dužina manja od 5,5 cm, stručnjaci kažu kako će vam kratka frizura odgovarati. S druge strane, ako je udaljenost veća od 5,5, duža kosa će vam najviše laskati.

 

 

 

Kako pravilno izmjeriti 5,5 cm?

Stanite ispred ogledala. Uzmite olovku i postavite je vodoravno ispod brade.

Uzmite lenjir i postavite ga pod pravim uglom u odnosu na olovku i gurnite ga do nivoa ušne resice. Izmerite udaljenost od uva do brade, posebno prema dole.

Naravno, matematička formula nije presudna za odabir frizure, ali možda može pomoći u donošenju odluke. U obzir uzmite i oblik lica, kao i teksturu kose koji igraju važnu ulogu u izboru savršene frizure. Zato, osim matematičke formule, dobra je ideja razgovarati sa frizerom koji će vam pomoći pronaći ono što vam odgovara.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading