Obuzdajte tu nestašnu kosu: Naelektrisanje je moguće sprečiti ako se naoružate na adekvatan način

Vesti 30.12.2023 09:30 0

Podržite kosu iznutra tako što ćete osigurati da imate sve prave hranljive materije...

kosa

Shutterstock

Kao i koža i nokti, i kosa pati na hladnoći. Uz nekoliko trikova i stručnih saveta poznatog frizera Patrika Vilsona, možete zadržati svoj prirodni sjaj i oprostiti se od naelektrisane frizure uništene teškim vremenskim uslovima.

Čuveni frizer Patrik Vilson, kome veruju neki od najpoznatijih svetskih modnih brendova i duga lista slavnih klijenata, otkriva tajne održavanja lepe kose, čak i po najhladnijem vremenu.

kosa

Shutterstock

 
Briga iznutra

Vilson naglašava važnost unutrašnje nege vaše kose.

Podržite kosu iznutra tako što ćete osigurati da imate sve prave hranljive materije u ishrani. Uključite i dodatke ishrani, bogate biotinom, selenom i cinkom, neophodnim za očuvanje vitalnosti vaše kose, piše Ordinacija.hr.

Svila za slatke snove

Zamenite svoju pamučnu jastučnicu svilenom, preporučuje Vilson. 

Ova jednostavna promena smanjuje trenje, smanjuje rizik od izbijanja akni i koristi ne samo vašoj kosi već i koži. Prihvatite luksuz svile i osigurajte sebi pravi san o lepoti.

Maska jednom nedeljno

Borite se protiv zimske suvoće maskom za kosu koju je potrebno nanositi jednom nedeljno.

maska za kosu

Shutterstock

 

Vilson se zalaže za ovaj intenzivan tretman za obnavljanje i hidrataciju vaše kose, tvrdeći da maske deluju kao štit od hladnoće, dajući tako potrebnu vlagu i vitalnost vašim pramenovima.

Hladno ispiranje

Sigurno ste već čuli za sve prednosti hladne kupke, a s tim u vezi, Vilson ukazuje i na praktičnije rešenje za kosu - ispiranje hladnom vodom.

Završno hladno ispiranje pomaže u zatvaranju kutikule, očuvanju boje vaše kose, dodavanju sjaja i stimulisanju protoka krvi za zdravije, otpornije pramenove.

Ne potcenjujte moć redovnog šišanja

Vilson preporučuje redovno podrezivanje kako bi se sprečilo pucanje krajeva.

šiške

Shutterstock

 

Vaša kosa neće izgledati zdravo ako ne odsečete „mrtve“ krajeve. Podrezivanje vrhova trebalo bi da bude redovan ritual, jer održava kosu svežom i u optimalnom stanju tokom zimskih meseci.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading