Da li će Luciana biti BRUTALNO kažnjena? Posle onoga šta je uradila, gimnastičarki iz Kostarike prete sankcije!

Vesti 28.07.2021 12:52 0

Mlada sportistka izjavila je da je ovu "tačku" uključila u svoju koreografiju da bi izrazila podršku "Black Lives Matter", koji je dospeo u svetsku javnost nakon prošlogodišnjeg ubistva crnca Džordža Flojda

Da li će Luciana biti BRUTALNO kažnjena? Posle onoga šta je uradila, gimnastičarki iz Kostarike prete sankcije!

Tanjug/Ap

18-godišnja gimnastičarka Luciana Alvarado iz Kostarike uvrstila je "tačku" u svoju olimpijsku rutinu u čast pokreta "Black Lives Matter". Tokom nastupa kleknula je, podigla glavu i desnu pesnicu iznad sebe u znak tihog protesta protiv rasizma.

Mlada sportistka izjavila je da je ovu "tačku" uključila u svoju koreografiju da bi izrazila podršku ovom pokretu, koji je dospeo u svetsku javnost nakon prošlogodišnjeg ubistva crnca Džordža Flojda. Želela je da ukaže na važnost postizanja jednakosti i poštovanja svih ljudi.

- Zato što smo svi isti. Svi smo lepi i divni - rekla je Luciana.

Istovremeno, Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zabranio je propagiranje političkih, socijalnih ili ideoloških protesta, pokreta, na primer prilikom dodeljivanja medalja ili pevanje himne. Ako ga sportisti prekrše, suočiće se sa kaznom.

 

Gimnastičarka iz Kostarike je rizikovala, ali prema veb stranici "USA Todai" uspela je da pronađe rupu u pravilima MOK-a. Budući da je ovaj gest uvrstila u svoj umetnički element, organizatori olimpijade verovatno neće moći da joj izrekne bilo kakvu kaznu.

Njen gest naišao je na veliku podršku na svim društvenim mrežama, čak i podršku poznatih lica. Šanon LaNier rekao je:

 

 

- Bio je to prelep gest, jer to nije samo afroamerička borba. Ovo je globalni problem s kojim se suočavamo - napisao je on na Tviteru.

Da li će Luciana biti BRUTALNO kažnjena? Posle onoga šta je uradila, gimnastičarki iz Kostarike prete sankcije!

Tanjug/Ap

 

- Kostarika treba da bude ponosna. Zaslužila je zlatnu medalju za hrabrost! - napisao je jedan od obožavalaca na društvenoj mreži.

Gimnastičarka je takođe impresionirala ljude kada je postala prva gimnastičarka iz Kostarike koja se plasirala na Olimpijske igre. Njen nastup nije dobio dovoljno bodova za dalje takmičenje, ali će bez sumnje ovo će biti jedna od najupečatljivijih nastupa sa ove Olimpijade.

 

Komentari (0)
Loading