Da li je Vilijam isprozivao Harija? Izgovorio je samo jednu reč i svi su pomislili isto

Vesti 09.05.2023 09:02 0

Fanovi kraljevske porodice veruju da je princ Vilijam na neki način prozivao princa Hariju u svom govoru na krunisanju.

Da li je Vilijam isprozivao Harija? Izgovorio je samo jednu reč i svi su pomislili isto

EPA

Princ Vilijam je mnoge dirnuo tokom krunisanja svog oca, kada je kleknuo pred njim dok je izgovarao svečanu zakletvu, a zatim poljubio oca u obraz i dodirnuo krunu. Princ Hari nije nikoga dirao kada je otišao u SAD odmah posle ceremonije na kojoj je proslavljen četvrti rođendan njegovog sina Arčija, zbog čega je njegova supruga Megan Markl ostala sa decom, a Hari je u Veliku Britaniju stigao sam.

Mnogi su se pitali kako će proći susret zavađene braće na krunisanju, ali do sastanka nikada nije došlo. Hari je stigao u Vestminstersku opatiju malo ranije i družio se sa princezama Eugenie i Beatrice i njihovim supružnicima, a upravo je agresivno ignorisao svog brata i okrenuo glavu dok su on i Kejt Midlton prolazili. Poznato je da su odnosi između Harija i Vilijama, nakon objavljivanja memoara „Rezerva“, u kojima Hari nije poštedeo ni njega ni ostatak porodice, a otkrio dosta prljavog veša kraljevske porodice, nikada lošiji.

Pričalo se i da je osoblje zaduženo za planiranje ceremonije krunisanja dobilo instrukcije da ih razdvoji kako ne bi došlo do ispada pred kamerama, a čini se da je zbog toga Hari postavljen u treći red, dva reda iza svog brata, sada zvanično prestolonaslednika.

Hari je otišao pre koncerta u čast svog oca kralja i tako propustio Vilijamov govor, za koji su mnogi kraljevski obožavaoci sigurni da je stariji brat iskoristio da bi isprozivao mlađeg. U svom govoru, Vilijam je pomenuo da bi pokojna kraljica Elizabeta bila 'ponosna majka' kada bi mogla da vidi svog sina krunisanog za kralja i zahvalio se 'tati' na njegovoj posvećenosti, a jedan deo je posebno zapeo za uho mnogima. "Iako su ove proslave veličanstvene, u srcu svega je jednostavna poruka - služba", rekao je Vilijam, a mnogi na društvenim mrežama zaključili su da su ove reči upućene Hariju i Megan.

'Služba Hari. Da li si čuo? Nije besplatna vožnja', bio je jedan od komentara na Tviteru. 'Služba. Nešto Hari ne razume“, složio se drugi komentator. „Služiti, služiti... Pitam se kome je ovaj komentar namenjen“, bio je drugi komentar. Ista reč pomenuta je i u zvaničnom saopštenju palate u kojem je javnosti saopšteno da Megan i Hari odstupaju od kraljevskih dužnosti.



„Posle razgovora sa vojvodom, kraljica je dobila pismenu potvrdu da se povlači sa funkcije radnog člana kraljevske porodice i da nije moguće da nastavi sa obavezama i obavezama koje nosi život u javnoj službi. “, saopštila je palata tada. „Svi možemo da živimo život u službi. Služba je univerzalna', tada su odgovorili Hari i Megan.
 
Komentari (0)
Loading