"Ti si čovek za kog ću se UDATI": Ovako je fatalna Srpkinja ŠARMIRALA najpoželjnijeg neženju Evrope

Vesti 19.04.2023 11:00 0

Osamdesetih godina prošlog veka u aristokratskim krugovima Londona svako je dobro znao ime Lolice Ejtken

"Ti si čovek za kog ću se UDATI": Ovako je fatalna Srpkinja ŠARMIRALA najpoželjnijeg neženju Evrope

Profimedia

 

Osamdesetih godina prošlog veka u aristokratskim krugovima Londona svako je dobro znao ime Lolice Ejtken. Ona je tamo otišla na koledž da bi, pošto je navodno preotela dečka ćerki Margaret Tačer, udajom za lorda Džonatana Ejtkena, stigla do političkih krugova i britanskog džet-seta. A lord Ejtken je, kažu, bio toliko lep da su mu nudili da igra Džejmsa Bonda. Glamurozna Lolica se dobro uklopila u ulogu žene političara, organizovala je raskošne večere, igrala tenis, navodno prešla u budizam, ali sav glamur nije bio dovoljan za sreću. U srećnom braku je bila dok 1995. Džonatan nije bio prinuđen da podnese ostavku na mesto ministra odbrane, piše Nedeljnik.

Printscreen/ Youtube/ Mira Adanja-Polak - zvaničan kanal

 

Priča Lolicinog života, rođene kao Olivera Azucki u Beogradu pre 71 godinu, je veoma neobična. Kako je pisao Guardian, Lolica se u petoj godini preselila u Švajcarsku, a kada je napunila 20 godina, nasledila je očev unosan biznis.

„U periodu do svoje 23. godine, zarađivala sam mnogo novca, bila sam veoma uspešna i ambiciozna“, izjavila je Lolica.

Godine 1977. u ekskluzivnom noćnom klubu Anabel u Londonu, Lolica je upoznala Džonatana Ejtkena. Na podijumu za ples mu je tiho rekla

- "Želela bih da znaš da si ti čovek za koga ću se udati."

Iako na prvi pogled ovo ne bi bilo intrigantno, Ejtken je tada izlazio sa Kerol Tačer, ćerkom britanske „čelične ledi“ Margaret Tačer.

Ovo je bio početak njenog turbulentnog života koji bi mogao biti dostojan holivudskog scenarija. Ova priča je privukla pažnju i Mire Adanje Polak, koja je pre desetak godina snimila dokumentarnu emisiju sa Lolikom Ejtken.

Lolica Ejtkin, sada 57-godišnja žena, opisuje svoju neobičnu ljubavnu priču sa mladim lordom Džonatanom Ejtkinom, koji je bio jedan od najpoželjnijih neženja u Evropi u 80-im godinama prošlog veka. Njegovu porodicu karakteriše moć i uticaj u Engleskoj, a njegova majka je imala plan da ga uda za Kerol Tačer, ćerku Margaret Tačer. Međutim, Lolica je odlučila da se suprotstavi budućoj svekrvi i razgovarala je sa njom bez najave, što je bilo nezamislivo u Engleskoj toga vremena. Lolica joj je objasnila da razume da ona nije deo njenog plana i da je njena pojava možda šok za nju, ali da će joj napraviti probleme ako joj bude pravila probleme iza leđa. Na kraju, njen hrabar pristup je uspeo da umiri Ledi Ejtkin, koja je prihvatila njihovu vezu i brak.

Džonatan i Lolica su se venčali 1979. godine u Vestminsterskoj opatiji, nakon čega je ona ubrzo ostala u drugom stanju. Posle vrlo teške trudnoće prevremeno je rodila bliznakinje Aleksandru i Viktoriju. Nakon toga Lolica je, kako piše Guardian, pala u depresiju. Daily Mirror je otkrio da je Ejtken ubrzo nakon rođenja bliznakinja imao aferu sa Polom Strudvik, prostitutkom. Lolica je uprkos svemu ostala uz njega.

Jedna laž je bila dovoljna da se Lolicin bajkoviti život pretvori u noćnu moru. Naime, njen suprug je izjavio na sudu da je hotelski račun u pariskom hotelu platila Lolica, iako je istina bila da ga je platio arapski princ dok je ona bila u Švajcarskoj. Ovaj skandal je došao do široke engleske javnosti, a konzervativci su zbog ovog događaja izgubili mesto u Parlamentu, kao i sve pozicije u visokom engleskom društvu. Uz to, u skandal je uvučena i jedna od Lolicinih bliznakinja, Viktorija, koja je potpisala lažnu izjavu da je bila sa majkom u Parizu. Štampa ju je nazivala starletom iz visokog društva koja se druži sa Pipom Midlton.

Lord Ejtken je 1999. osuđen na 18 meseci zatvora. Proglasio je bankrot, Lolica ga je ostavila i razvela se pošto je u međuvremenu saznala da ima vanbračnu ćerku iz veze sa ženom jednog saudijskog milionera.

 

Komentari (0)
Loading