Francuska košarkašica na Olimpijskim igrama osvojila medalju sa BEBOM U STOMAKU, a otac deteta je ponosni SRBIN

Vesti 15.08.2021 17:00 0

Valerijen Ajaji Vukosavljević je nastupala na Olimpijskim igrama za Francusku reprezentaciju ove godine, ali ono što je uradila je oduševilo svet

Francuska košarkašica na Olimpijskim igrama osvojila medalju sa BEBOM U STOMAKU, a otac deteta je ponosni SRBIN

Profimedia

Na Igrama u Tokiju, braneći boje Francuske reprezentacije, Valerijen je osvojila bronzanu medalju. Pobeda nas reprezentaciom Srbije im je pomogla da dođu do medalje. Taj meč je bio revanš sa predhodnog Evropskog prvenstva, a ova mlada heroina je oba takmičenja igrala trudna.

 

 

Kako su teške pripreme prošle, ona je otputovala u Tokio gde je zablistala na terenu.

U konsultaciji sa svojim lekarima i ginekologom, Valerijen je odlučila da će se trudna takmičiti i doneti svojoj zemlji medalju.

Ona je u jednom televizijskom gostovanju objasnila sve o svojoj trudnoći.

- Bila sam veoma srećna kada sam čula lepe vesti, da sam trudna. Suprug i ja smo to dugo planirali. Pošto sam sportista  i svakodnevno sam na treningu, nije bilo problema. Ginekolog mi je rekao da mogu i do tri i po meseca trudnoće da treniram i igram utakmice' - rekla je reprezentativka Francuske.

A tata deteta je ni manje ni više nego Filip Vukosavljević, srpski košarkaš.

 

 

- Želela sam da neko od medicinskog osoblja tima zna, jer nikad ne znate šta može da se desi. Selektorka je rekla da računa na mene, ukoliko je medicinski sve u redu. Imala sam dogovor sa lekarom reprezentacije i mojim ginekologom, to je bilo bitno - otkrila je Valerijen.

Pokušala je na neki način da sakrije trudnoću od svojih kolegenica u reprezentaciji.

 

 

- Plašila sam se da će se drugačije ponašati prema meni. Ne bih to smatrala fer. Želela sam da izbegnem i novinare, da ne odgovaram na pitanja koja nisu o košarci. Tuširala sam se posebno, u svom kupatilu, kako bih što bolje sakrila. Nekada nisam uspevala, ali sam uspela da se izvučem. Bilo je i smešnih komentara u reprezentaciji - rekla je reprezentativka Francuske.

Komentari (0)
Loading