Ošišajte sami šiške, bez greške: Uz ova 2 trika biće iste kao iz frizerskog salona

Slobodanka Ćorić Vesti 05.07.2023 16:42 0

Nipošto ne šišajte šiške kada su mokre, jer je mokra kosa je duža, pa kad se šiške osuše, skupiće se

Ošišajte sami šiške, bez greške: Uz ova 2 trika biće iste kao iz frizerskog salona

Printscreen/Instagram

Odlazak kod frizera zarad šišanja samo šiški, mnogi radije zamene svojim rukama i kakvim-takvim umećem. Međutim, iako deluje prosto, nepravilno šišanje šiški može brzo da krene naopako. Ako ne želite da zažalite i budete prinuđeni da odete na prepravku i "remont" kod frizera, stručnjaci otkrivaju nekoliko caka.

Kako biste ošišali šiške kod kuće, potreban vam je odgovarajući pribor. Za početak dobre makaze, ne one za papir ili kuhinjske i češalj. Takođe, nipošto ne šišajte šiške kada su mokre, jer je mokra kosa je duža, pa kad se šiške osuše, skupiće se. I šišajte šiške samo uz dobro osvetljenje i obavezno pazite da sedite ravno ispred ogledala.

Jedan video frizera može da vam pomogne u tome. Naime, izdvojite prednji deo kose koji želite da skratite i prstom ga prebacite, tačnije preklopite ga tako da napravite "Ve" oblik, a zatim ravno skratite. Na taj način dobićete blagi polukružni oblik.

Druga metoda: Izdvojite dva prednja pramena i preklopite jedan preko drugog i skraitite onoliko koliko želite da vam šiške budu kratke. 

Komentari (0)
Loading