Najpopularnije frizure za proleće 2023: Top sedam inspirativnih stilova, sa kojima ćete uvek biti primećene!

Vesti 03.03.2023 16:33 0

Predstavljamo najpopularnije frizure za proleće 2023. godine, od vanvremenskog boba, uvek popularnih stepena, sve do rokerskih šag i mulet stilova.

kosa

Shutterstock

Odabir prave frizure koja odgovara našem obliku lica i temperamentu nikada nije bio lakši i to zahvaljujući društvenim mrežama. Na društvenim mrežama imamo prilike da vidimo različite načine i stilove šišanja, izbor je neograničen i u sadašnjim uslovima je mnogo lakše odabrati pravi stil nego što je to nekada bilo.

Frizure za proleće 2023. će našoj kosi nakon zimskih dana povratiti sjaj i lepršavost. Takođe fokus je na trendi šišanju i na lakšem stilizovanju kose. Traže se frizure koje lepo izgledaju, ali su jednostavnije za održavanje. Frizure za proleće 2023. su uglavnom kraće, alii inspirisane retro stilovima sedamdesetih i devedesetih. Pored srednjih dužina dominiraće i stepeni, odnosno neuredniji stilovi i kombinacija frizura.  

1.Biksi

 

 

Dolazi era kratkih frizura, a među njima se visoko kotira i bixie frizura kao kombinacija bob i piksi frizure. Ovakvi stilovi nam omogućavaju da eksperimentišemo sa kratkim dužinama koje vremenom neprimetno mogu da prerastu u bob.

Biksi je svestrana frizura koja je bila popularna tokom devedesetih i dvehiljaditih, ali se poslednjih godina, modernizovanija, vraća na modnu scenu i to na velika vrata.

 

 


Biks frizura je kraća od boba, a opet duža od piksi frizure, kosa se šiša stepenasto sa oštrim ivicama i pramenovima koji uokviruju lice do klasične bob dužine. Lako se održava i jednostavno stilizuje. Ove sezone se preporučuju talasastije i kovrdžavije biksi frizure za moderniji prolećni izgled.

2.Bob

 

 


Bob već decenijama neprikosnoveno vlada modnom scenom i ne samo da je trend već i vanvremenska frizura. Bez obzira da li ima dužinu do vilične kosti ili do jagodične kosti bob ili paž će uvek biti u trendu. Veoma je raznovrstan tako da svaka žena može da pronađe onu varijantu boba koja najbolje pristaje njenom obliku lica, tipu kose, godinama i životnom stilu.

3.Šag frizure za proleće za 2023

 

 


Popularnost šišanja inspirisanog sedamdestim ne prolazi. Kratki stepeni koji uokviruju lice i daju buntovnički šmek celokupnom vašem izgledu dominiraće i ove sezone.

Šag dužine su raznovrsnije nego ikada pre. Modni stilisti predviđaju da ćemo tokom ovog proleća viđati duži šag na svakom koraku.

4.Mulet frizure za proleće 2023

 

 


Mulet je takođe frizura inspirisana sedamdesetim. Bila je najtraženija tokom 2022, ali će se nositi i tokom 2023. godine. Njegove dobre strane su što pristaje svakom obliku lica i tipu kose, lako se održava i prilagodljiv svim situacijama.

5.Midi dužina

 

 

U pitanju su frizure midi ili srednje dužine inspirisane devedesetim. Najlakši način da održavate frizure midi dužine jeste da im dodate unutrašnje slojeve i teksturu. Bitno je da budu sa što više volumena i razigranije. To možete postići i uz pomoć različitog načina oblikovanja šiški.

6.Stepeni

 

 


Slojevito ili stepenasto šišanje je trenutno najtraženije u svim svetskim frizerskim salonima. Nose se sve varijante stepenastih frizura od onih klasičnih do modernijih verzija "wolf cut" ili vučji rez, leptir frizure i kombinacije šag i mulet stila.

 

 

 

Najbolja strana stepenastih frizura jeste da se lako prilagođavaju vašem obliku lica, tipu kose, pa se samim tim možete odlučiti za minimalističke i skromnije stepenaste frizure ili možda za neurednije i buntovnije stilove.

7.Zavesa šiške

 

 

Žene vole zavesa šiške jer su jednostavne za održavanje i pristaju različitim oblicima lica. Njihova najbolja strana jeste što vam daju super frizuru koja izgleda kao da ste tek izašli iz frizerskog salona.

Veoma su svestrane i mogu se na više načina oblikovati. Možete ih nositi na klasičan način, začešljati sa strane ili pomeriti iza ušiju. Dobro izgledaju i kad počnu da rastu jer lepo uokviruju lice. Možete ih nositi uz sve dužine kose.

 

 

 

Komentari (0)
Loading