Bolest se vidi i na licu: Crvenilo na čelu upozorava na SRČANE probleme, evo šta znači kada se pojavi na OBRAZIMA ili na NOSU

Vesti 17.11.2021 12:58 0

Koža je najveći ljudski organ i tačno pokazuje šta se dešava unutra. Kinezi su odavno sve signale na koži povezali sa unutrašnjim organima, verujući da različiti delovi lica odgovaraju različitim organima

Bolest se vidi i na licu: Crvenilo na čelu upozorava na SRČANE probleme, evo šta znači kada se pojavi na OBRAZIMA ili na NOSU

Shutterstock

Koža nam daje znake na različite načine – osip, promene boje, ekcem, crvenilo, promenu boje, opuštenost, otok. Ali šta znači njihova reakcija na određenom mestu? Pripremili smo za vas malu puškicu.

- Crvenilo oko nosa i ekcem po celom nosu

Nos je vrlo često nadražen. Njegova blizina je često prvo mesto gde se pojavljuje rozacea . Njegovi simptomi mogu biti pogoršani alkoholom, izlaganjem ekstremnim temperaturama ili začinjenom hranom.

Mrlje i crvenilo po celom nosu signaliziraju visok krvni pritisak i povišen nivo holesterola . Pokušajte da izbacite crveno meso i povećajte količinu hrane bogate Omega-3 u ishrani. Jedite hranu koja sporo oslobađa energiju , kao što su orasi i ovsena kaša. Ograničite sol i alkohol.

- Mrlje na obrazima

Obrazi su takođe otvorena knjiga iz koje možete čitati o zdravlju celog organizma. Ovde ćete prvo primetiti znake bilo kakve alergije . Iritacija, fleke i crvenilo mogu ukazivati na alergiju na žitarice i mlečne proizvode . Previsoka kiselost hrane mora biti izbalansirana sa alkalnom hranom.

- Otok i tamni krugovi oko očiju

Oni mogu pokazati probleme sa varenjem i loše stanje bubrega i jetre. Onda je dobra ideja da pažljivo pratite svoju ishranu i pokušate da izvršite čišćenje organizma.

- Ekcem na čelu i slepoočnicama

Oni signaliziraju potrebu za promenom ishrane i povećanjem količine vode. Prva stvar sa kojom bi trebalo da počnete je prestanak konzumiranja visoko obrađene hrane .

- Mrlje između obrva

One znače da će vašoj jetri biti potrebna detoksikacija . Najbolje je odustati od alkohola kao i mlečnih proizvoda , koji povećavaju rizik od alergija, i preći na lako svarljivu ishranu. Apsolutno nemojte jesti kasno uveče. Metabolizam je tada toliko spor da ne ide baš najbolje sa varenjem, što zauzvrat dovodi do nakupljanja toksina . Eliminišite masne sireve, puter, kajmak i nezdrave masti.

- Mrlje i iritacije u nivou očiju na liniji obrva

Bubrezi se osećaju ugroženim. Brzo rešenje - recite zbogom kafi, gaziranim pićima i drugim zaslađenim proizvodima i priuštite sebi odgovarajuću hidrataciju redovnom H2O. Ekcem na ušima takođe se odnosi na probleme sa bubrezima.

- Uglovi usta, koža oko usta

Promene na ovom delu lica izazivaju hormoni. I nažalost, ne možete mnogo da uradite po tom pitanju. Obično se leva ili desna strana inficira naizmenično (u zavisnosti od toga koji jajnik ovulira).

- Vertikalne linije na ustima, mrlje na bradi

Problemi sa kožom u ovoj oblasti su vezani za želudac i debelo crevo . Povećajte količinu vlakana u ishrani, održavajte svoje telo hidriranim i povremeno čistite.

- Mrlje na vrhu obraza

Ovo je signal da vaša pluća ne rade dobro . Ako imate fleke i ispucale kapilare u ovoj zoni, to može biti uzrokovano pasivnim pušenjem . Problemi sa kožom u ovoj zoni su takođe uzrokovani bakterijama koje se nakupljaju na jastuku ili telefonu.

- Ekcem na donjem delu brade

Donji deo brade korelira sa tankim crevom, a samim tim i sa alergijama. Izbegavajte mlečne proizvode i masnu hranu. Pijte probiotike, obogatite ishranu voćem, povrćem, ribom i semenkama.

Komentari (0)
Loading