Svi znamo da likeri važe za ženska pića zbog svoje blage arome i slatkog ukusa. Ako imate breskve ili ih volite, ovo je idealan recept za vas.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Jedan kg bresaka
300 g šećera

Pexels
Priprema:
Breskve dobro operite, pa im oljuštite koru i isecite na kockice. Stavite ih u staklenu teglu veće zapremine, dodajte šećer i alkohol, dobro zatvorite i enegrično protresite, tako da se šećer što više rastopi. Ostavite na sunčanom mestu oko mesec i po dana, a ukoliko se na dnu napravi talog, s vremena na vreme promućkajte. Nakon tog vremena liker procedite kroz gustu gazu i sipajte u sterilisane staklene flaše. Zatvorite poklopac i čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu.
Zbog svoje slatkoće najbolje je da se služi rashlađen, a pravi se veoam lako, samo vam je potrebno malo strpljena da dobro "odleži".
