Pohovane tikvice su omiljena poslastica u mnogim domaćinstvima zbog svoje jednostavnosti i fantastičnog ukusa. Međutim, često se događa da tikvice upiju previše ulja tokom prženja, što može rezultirati masnim i manje prijatnim jelom. Postoji jedan trik koji može drastično poboljšati kvalitet pohovanih tikvica i učiniti ih savršeno hrskavim i ukusnim – dodavanje jednog posebnog sastojka u smesu sa jajima.
Sastojak koji menja igru: Prašak za pecivo
Da biste postigli savršeno pohovane tikvice koje neće upiti ni kap ulja, u smesu sa jajima dodajte prašak za pecivo. Prašak za pecivo pomaže da smesa bude lagana i vazdušna, čime se stvara dodatna barijera koja sprečava apsorpciju ulja. Evo kako da pripremite savršene pohovane tikvice:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Hrskave, a ne masne: Kada pohujete tikvice, dodajte ovaj sastojak u jaja, biće preukusne, i neće da upiju ni kap ulja
2 srednje tikvice
2 jaja
1 kašičica praška za pecivo
1 šolja brašna
1 šolja prezli (može biti i integralnih za zdraviju varijantu)
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje ili drugo ulje za prženje
Priprema:
Pripremite tikvice: Operite tikvice i isecite ih na tanke kolutove, otprilike 0.5 cm debljine. Posolite ih i ostavite da odstoje 10 minuta kako bi ispustile višak vode. Zatim ih obrišite papirnim ubrusom da se osuše.
Pripremite smesu sa jajima: U dubokom tanjiru umutite jaja i dodajte prašak za pecivo. Dobro izmešajte dok se prašak za pecivo potpuno ne rastvori u jajima.
Pripremite paniranje: U drugom tanjiru pomešajte brašno, prezle, so i biber. Možete dodati i druge začine po želji, kao što su origano ili beli luk u prahu, kako biste dodali dodatni ukus.
Panirajte tikvice: Svaki kolut tikvice prvo uvaljajte u brašno, zatim u smesu sa jajima i na kraju u prezle. Pobrinite se da su tikvice ravnomerno prekrivene svim slojevima.
Pržite tikvice: Zagrijte malo ulja u tiganju na srednje jakoj vatri. Kada je ulje dovoljno zagrijano, stavite tikvice u tiganj u jednoj sloju. Pržite ih oko 2-3 minuta sa svake strane, ili dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.
Ocedite tikvice: Nakon prženja, stavite pohovane tikvice na papirne ubruse kako bi se ocedili višak ulja.
Saveti za manje masnoće:
Koristite teflonski tiganj: Teflonski tiganj zahteva manje ulja, što može pomoći u smanjenju količine ulja koje tikvice upijaju.
Ne pretrpavajte tiganj: Pržite tikvice u manjim partijama kako bi se ravnomerno pržile i da bi se smanjila količina ulja koja se koristi.
Upotrebite papirne ubruse: Nakon prženja, stavite tikvice na papirne ubruse kako biste odstranili višak ulja.

"ZELENSKI JE BIO U PRAVU, RUSIJA JE POČELA OFANZIVU": Sirski u strahu zbog severoistoka zemlje

Najlepša uskršnja pogača: Tako vazdušasta i ukusna da će vas oboriti s nogu

OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE Ove linije gradskog prevoza saobraćaju izmenjeno

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

"HVALA BOGU!" Tabilo nakon trijumfa nad Đokovićem u Monte Karlu

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

KIJA KOCKAR REKLA "DA" Krije svog partnera kao zmija noge, otputovala daleko sa njim, a sada javno potvrdila (FOTO)

LUKA ĆE IMATI SPECIJALAN DOČEK Dončić se vraća u Dalas, cela hala će biti u njegovom znaku (FOTO)

DODIK HITNO REAGOVAO: Ratku Mladiću ugrožen život
I KAMEN BI ZAPLAKAO: Zola otkrio koliko je razočaran u svog oca, Stanić priznao da je njegov tata krio od komšija ko mu je sin jer se STIDEO: BIO SAM NA LEKOVIMA! (VIDEO)

RUSKI GENERAL IZ ZATVORA PISAO PUTINU: Ivan Popov imenovan za komandanta jurišnog odreda!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!
