Zato je važno da ih svakodnevno održavate i po potrebi menjate.
Sunđeri
Iako vam pomažu u čišćenju, sunđeri takođe mogu širiti bakterije. Zbog toga se njihova zamena preporučuje jednom nedeljno.
Daske za rezanje
Sirovo meso, povrće i mnoge druge nasumične namirnice obično dospu na dasku za rezanje. Takođe, noževi koje koristite stvaraju ureze i brazde na sebi, koji s vremenom postaju leglo bakterija. Pravilo je da ih zamijenite barem jednom godišnje.
Posude za led
Mirisi iz zamrzivača upijaju se u posude i tako se prenose na led. To može uticati na ukus leda, koji, u zavisnosti od toga što držite u zamrzivaču, može imati čudan ukus.
Drveni pribor
Drvene kašike i slično suđe poroznije je od onog izrađenog od drugih materijala, pa ih je važno zameniti ako nastanu pukotine ili zadrže jake mirise i mrlje koje se ne mogu ukloniti.
Aparati za kafu
Mnogi ljudi odbacuju preporuke proizvođača o redovnom čišćenju aparata za kafu. Međutim, ako to ne učinite, možda pijete više od mlevene kafe. Kalcijum se nakuplja, a buđ i kvasac mogu rasti u držaču za vodu. Osim čišćenja vanjskog dela aparata za kafu, nemojte zanemariti čišćenje držača za vodu.