Mogu biti slani ili slatki doručak, odlično idu uz domaći čaj od nane Uštipki nas podsećaju na zimska jutra, slatki i slani doručak iz detinjstva, dom i porodicu... Zato nema čoveka koji ne voli da jede uštipke.
Predstavljamo vam stari recept za ovaj savršen doručak, kao i trik kako da napravite uštipke koji „ne piju” ulje.
Sastojci: 250 ml kiselog mleka, 4 jaja, 12 kašika belog brašna, 10 g praška za pecivo, 2 dl ulja.
Priprema: Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih sa kiselim mlekom. Dobro izmešati, pa u jaja i kiselo mleko postepeno kašiku po kašiku dodavati brašno i prašak za pecivo. Ostavite da odstoji desetak minuta i promešajte. Zagrejte ulje u dubokoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vrelo da krakovi ne bi „pili“ ulje. Uklonite krakove kašikom i pecite do zlatne boje. U posudi ne sme da bude „gužva“ da temperatura ulja ne padne.