PRŽENICE kakve do sad NISTE jeli: Uz ova dva dodatka klasičan doručak postaće GURMANSKA fantazija

Andrea Orlandić Vesti 01.08.2021 08:59 0

Iako su klasične prženice jedno od omiljenih jela mnogih gurmana sa ovih prostora, lako mogu da se spreme na malo drugačiji način i razbiju monotoniju od ranog jutra.

PRŽENICE kakve do sad NISTE jeli: Uz ova dva dodatka klasičan doručak postaće GURMANSKA fantazija

Printscreen/Youtube

Od sada prženice mogu imati totalno drugačiji ukus ako im dodate ova dva sastojka!

Potrebno je:

Jedna vekna rezanog hleba, 150 g kačkavalja, 150 g šunke, 2-3 jaja, prstohvat soli, ulje po potrebi.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Priprema:

Kačkavalj i šunku iseći na tanke šnite. Jaja umutite viljuškom i posolite. Na jednu krišku hleba stavite kačkavalj i šunku pa preko stavite drugu krišku hleba. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve namirnice.

Tako pripremljene kriške hleba, pažljivo, umačite u umućena jaja sa obe strane i pržite u tiganju na zagrejanom ulju.

Kada porumene sa obe strane vadite na papirni ubrus da upiju eventualnu masnoću i tople poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.

Komentari (0)