Većina ljudi obožavaju kukuruz, bilo kuvan, bilo pečen, a nije ni preterano kaloričan.Ukoliko volite i vi da jedete kukuruz, možete ga lako pripremiti i kod kuće, samog ili kroz raznovrsne salate, ali važno je da znate kako će vam biti najukusniji, i da će biti kuvan za samo 10 minuta.
Ako se odlučite za kuvanje u vodi, važno je dodati dva sastojka, mleko i maslac.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Evo jednog primera kako da spremite najukusniji kukurz jednostavno i brzo:
Sastojci:
voda
šolja mleka
100 grama maslaca
četvrt šolje šećera
Napunite vodom do pola šerpu u kojoj kuvate kukuruz, sipajte šoljicu mleka, maslac i šećer, pa dodajte kukuruz. Kad voda proključa, smanjite vatru i kuvajte 8 do 10 minuta.