Karamel puslice
Potrebno je
ZA PUSLICE:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- 4 belanceta,
- 200 g šečera,
- kašika limunovog soka;
ZA FIL:
- 200 g šećera,
- 2 kašike vode,
- 20 g putera,
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
Umutite belanca sa šećerom i sokom od limuna u čvrst sneg. Na pleh obložen papirom za pečenje stavljate kašikom izvađene puslice i sušite ih na 100 stepeni oko 45 minuta. Za fil kuvajte šećer i vodu dok se šećer ne karamelizuje. Sklonite sa ringle, dodajte puter, promešajte, pa vratite na ringlu, sipajte pavlaku i kuvajte oko pet minuta. Preko puslice stavite po kašiku karamel-fila i sve pospite seckanim lešnicima ili orasima.
BONUS VIDEO