Potrebni sastojci za 2 osobe:
- 250 - 300 g svežih vrganja
- 5 struka mladog crnog luka
- 2 jaja
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
Priprema:
Luk oprati i iseckati. Vrganje očistiti i iseckati na listiće. U tiganj sipati ulje da se zagreje na srednjoj temperaturi. Dodati luk u tiganj i pržiti sve dok ne postane staklast. Dodati iseckane vrganje u luk i nastaviti sa prženjem (oko 10-tak minuta) uz povremeno mešanje. Vrganji su gotovi vrlo brzo, tj. kada omekšaju. Dodati biber i so po ukusu.
Pazite da ne presolite, jer vam se to vrlo lako može dogoditi. Savet je da dodate manje od 1/2 ravne kafene kašičice soli. Na kraju dodati dva jaja, pržiti još par minuta i jelo sa vrganjima je spremno za serviranje. Prijatno!
BONUS VIDEO