Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 crni luk
- 1 prazlik
- 2 šargarepe
- 4 mesnate crvene paprike
- 1 veza peršuna
- 2 kašike brašna
- 3 čena belog luka
- malo aleve paprike
- so, biber
Priprema:
Krompire oljuštite i isecite na kocke, pa ih stavite u šerpu i nalijte vodom da ogreznu. Crni luk i praziluk sitno iseckajte, papriku i šargarepu na tračice, pa sve dodajte u šerpu sa krompirom. Kuvajte na umerenoj vatri, dok povrće skroz ne omekne. Ukoliko ima potrebe dolivajte po malo vode. Brašno pomešajte sa alevom paprikom, razmutite sa malo vode i sve ulijte u šerpu. Krčkajte dok ne dobijete željenu gustinu i sve začinite po ukusu, na kraju dodajući i sitno seckani beli luk. Pre služenja peršun sitno naseckajte i pospite ravnomerno po paprikašu.
BONUS VIDEO