Šta da radite kad PRESOLITE jelo? Trikovi iskusnih KUVARA rešavaju problem, nikada više nećete bacati HRANU

Izvor: Ž. T. Vesti 13.07.2022 11:30 0

Mora da vam se jednom dogodilo da ste presolili neko jelo

Šta da radite kad PRESOLITE jelo? Trikovi iskusnih KUVARA rešavaju problem, nikada više nećete bacati HRANU

Shutterstock

 Međutim, uz ovih par trikova nećete morati da bacite jelo ako ga presolite.

Ako ste jelo presolili, možete to da popravite ako u jelo dodate neke sastojke poput luka, krompira itd. Šargarepa, luk ili krompir

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Ako ste presolili supu, sos ili čorbicu, u jelo dodajte jedan ceo luk, šargarepu ili oljušteni krompir koji će pokupiti višak soli.

Jabuka

U posudu stavite oljuštenu jabuku, ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u posudi da pokupi so, pa je pred kraj pripreme izvadite i bacite.

Voda

Možete dodati i vodu, a ako nakon toga treba da zgusnete jelo, posegnite za malo gustina ili skroba, a možete dodati i bešamel sos.

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)