Ljudi su od davnih vremena zovu koristili za lečenje raznih tegoba - upala, gripa, probavnih problema, kod problema s kožom, zadržavanja vode u telu (odličan je diuretik), za jačanje imuniteta, čišćenje tela od toksina.
Zovu berite tokom suvog i lepog vremena, a pre upotrebe odvojite cvetove od grančica.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
50 cvetova zove

Shutterstock
Priprema:
Teglu napunite cvetovima zove, pa ih zalijte domaćim medom. Malo promešajte, zatvorite teglu i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi tri do sedam dana. Potom procedite med - ne kroz gazu već kroz cediljku. Ono što ćete dobiti je med s vrlo intenzivnim ukusom zove koji možete da dodajete u čaj ili da ga kinzumirate svakodnevno na kašičicu. Med od zove može da vam stoji dugo, dok ga ne potrošite.
Samo pazite da ga ne čuvate na pretoplom mestu, može bez problema da stoji u frižideru.
Ono što vam ostane u cediljki nemojte nipošto bacati stavite u pola litra vode, tako da se zaostali med na cvetovima otopi, pa ponovo procedite. Dobićete osvežavajuć napitak u koji možete da dodate samo malo soka od limuna.
BONUS VIDEO

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!
