Sastojci:
- 350 g očišćene kore od lubenice
- 300 g šećera
- 1 dl vode
- 1/2 manjeg limuna
- vanila po ukusu
Priprema:
Koru od lubenice isecite na manje kockice. Rastvorite 1/2 kašičice sode bikarbone u ok 2 dl vode, stavite koru od lubenice. Po potrebi dodajte još vode (kora od lubenice treba da ogrezne). Nakon pola sata prospite vodu i isperite koru. U šerpu stavite šećer i vodu. Prokuvajte, pa dodajte koru od lubenice. Slatko od lubenice kuvajte oko pola sata na niskoj temperaturi. Nekoliko minuta pred kraj kuvanja dodajte sok od limuna ili limun iseckan na kriške. Po želji začinite komadićima štapića vanile.
Slatko pokrijte krpom i ostavite ga da se ohladi. Potpuno ohlađeno slatko od lubenice, sipajte u čistu teglicu. Teglicu zatvorite celofanom, a potom metalnim zatvaračem.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Ukoliko ne volite miris i ukus limuna, u slatko od lubenice možete dodati prstohvat limuntusa ili vitamina C u prahu. Količina je za oko 350 ml slatkog.
BONUS VIDEO