Sastojci
- 4 paprike različite boje
- 1 ljuta paprika
- 2 glavice crnog luka
- 20 ml maslinovog ulja
- 20 gr putera
- 3 veća paradajza
- 3-4 jajeta
- malo šećera
- po ukusu so i biber
- seckani peršunov list
Priprema
Papriku i paradajz dobro oprati. Iseckati papriku na sitne kocke, a ljutu papriku na kolutove tako da nema semenki.
Paradajz oljuštiti i iseckati na sitnije kocke.
U dublji tiganj staviti ulje i puter da se zagreju, dodati sitno iseckani crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast. Dodati iseckanu papriku, malo posoliti i poklopiti da se dinsta dok ne bude do pola mekana.
Nakon toga dodati paradajz, malo pošećeriti, poklopiti i ostaviti da sve krčka dok paradajz ne odmekne. Možete paradajz malo ispasirati pasirkom za krompir ili samo viljuškom zgnječiti da se dobije pire.
U mekano povrće razbiti 3-4 jajeta po obodu tiganja, pobiberiti i još malo posoliti sve, a onda drvenom viljuškom nežno mešati jaja da se sjedine s povrćem. Ostaviti sve još nekoliko minuta da ukrčka.
Topao menem posuti sitno iseckanim peršunovim listom.
Menemen poslužiti uz domaću lepinju. Otkidati delove lepinje i njome zahvatati menem i jesti. Ovo jelo ima poseban ukus kad se tako jede direktno iz tiganja i umače hleb.
BONUS VIDEO