TURSKI MENEMEN (RECEPT) Pravi letnji obrok, za samo 30 minuta je gotov!

K.Ć. Vesti 20.06.2022 09:00 0

Kombinacija paprike i paradajza, uz dodatak jaja i začina pravi je letnji ručak koji se sprema za 30 minuta

sataraš

Shutterstock

Sastojci

  • 4 paprike različite boje
  • 1 ljuta paprika
  • 2 glavice crnog luka
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 20 gr putera
  • 3 veća paradajza
  • 3-4 jajeta
  • malo šećera
  • po ukusu so i biber
  • seckani peršunov list

Priprema

Papriku i paradajz dobro oprati. Iseckati papriku na sitne kocke, a ljutu papriku na kolutove tako da nema semenki.

Paradajz oljuštiti i iseckati na sitnije kocke.

U dublji tiganj staviti ulje i puter da se zagreju, dodati sitno iseckani crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast. Dodati iseckanu papriku, malo posoliti i poklopiti da se dinsta dok ne bude do pola mekana.

Nakon toga dodati paradajz, malo pošećeriti, poklopiti i ostaviti da sve krčka dok paradajz ne odmekne. Možete paradajz malo ispasirati pasirkom za krompir ili samo viljuškom zgnječiti da se dobije pire.

U mekano povrće razbiti 3-4 jajeta po obodu tiganja, pobiberiti i još malo posoliti sve, a onda drvenom viljuškom nežno mešati jaja da se sjedine s povrćem. Ostaviti sve još nekoliko minuta da ukrčka.

Topao menem posuti sitno iseckanim peršunovim listom.

Menemen poslužiti uz domaću lepinju. Otkidati delove lepinje i njome zahvatati menem i jesti. Ovo jelo ima poseban ukus kad se tako jede direktno iz tiganja i umače hleb.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading