Sastojci:
- pola kilograma zrelih kajsija
- ½ šolje vode
- ½ šolje šećera
- 1 šoljica slatke pavlake
- ¼ kašičice ekstrakta vanile
- nekoliko kapi limunovog soka
Priprema:
Kajsije se režu na šest delova. Stavite kajsije u posudu i dodajte pola šolje vode. Kuvati smesu, sniziti temperaturu i poklopiti. Ostavite da ključa 8 minuta, mešajte sve dok masa ne postane meka. Dodajte šećer u masu i sačekajte da se rastopi. Smesu treba ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Kada se smesa ohladi, dobro je promešati kako bi se dobila glatka masa. Probajte i proverite da ne sadrži komade voća. Zatim dodajte slatku pavlaku, ekstrakt vanilije i nekoliko kapi limunovog soka i mešajte dok se sve vreme dobro ne sjedini.
Smesu stavite u frižider na nekoliko sati. Zatim stavite u dobro zatvorenu posudu i zamrznite u zamrzivaču.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO: