Jednostavne palačinke bez brašna lagana su verzija idealna za doručak ili večeru. Osim što su zdrave i pune proteina, uz njih možete poslužiti i raznovrsne slane dodatke. Mnogima će primamljivo zvučati poširano jaje i hrskava slanina.
Ove palačinke odlično će se slagati i sa isečenim i posoljenim avokadom ili umakom koji možete napraviti od avokada, prstohvata bibera i soka od polovine limuna.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sastojci:
- 100 g ovsenih pahuljica
- 100 g svežeg sira
- 2 velika jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
- maslinovo ulje ili maslac za prženje
Džejmijev predlog za serviranje:
- 1 avokado
- 1 veliko jaje
Priprema
Stavite ovsene pahuljice, sir, dva jaja i prašak za pecivo u blender i izblendirajte dok ne dobijete gustu smesu. Ako je pregusta, dodajte malo vode i prstohvat soli.
Zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri s malo ulja ili maslaca.
Dodajte testo u tiganj, sami odredite veličinu palačinke koju želite da dobijete i pecite dva minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim preokrenite palačinku i pecite s druge strane.
Poslužite uz poširano ili jaje na oko, slaninu, čili ili avokado umak ili neku drugu vrstu sosa po želji.
BONUS VIDEO