Za pripremu musake je potrebno:
- 2 g krompira
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 50 g paradajz koncetrata
- 3 dl ulja
- so i biber
- malo muskatnog oraščica
- nekoliko listova peršuna
Preliv:
- 4 jajeta
- 50 g brašna
- 1 pavlaka
- 1 dl mleka
- 1 dl mineralne vode
Priprema:
Na ulju izdinstati luk, beli luk i u to dodati mleveno meso.
Kada je gotovo dodati so, biber, brašno i začin, nastaviti sa dinstanjem i kada je gotovo dodati paradajz i malo supe i još malo prokuvati.
Zatim dodati malo muskatnog oraščića i ostaviti da se kuva na laganoj temperatauri oko 30 minuta.
Dok se umak kuva, pripremiti krompir. Očistiti ga i oprati pa iseći na jednake deblje kolutove.
Kolutove krompira ispohovati na klasičan način (brašno, jaja, prezle), a zatim u posudu za pečenje na dno složiti jedan deo krompira, zatim staviti meso i preko drugi deo krompira.
U posebnoj posudi umutiti jaja, malo kukuruznog griza, mleko, mineralnu vodu i malo soli. Složenu musaku preliti ovim umakom i staviti da se peče u rernu.
Posle 20 minuta izvaditi musaku i iseći je na kocke. Zatim vratiti u rernu da se još peče oko 20 minuta.
Kada je musaka gotova, posuti je seckanim peršunom i služiti dok je topla, uz kiselo mleko, zelenu salatu sa bosiljkom i maslinovim uljem.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO
ja
28.04.2022 14:36Ne. Previše nepotrebnog posla. Kažite šta god hoćete...