Ako ih nikada niste probali, sada je pravo vreme. Možda vam postane navika da ih baš ovako pravite.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mešanog mesa (junetina i svinjetina)
- 1 kriška starog hleba
- malo mleka
- so, biber
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- 2 glavice crnog luka
- malo aleve paprike
- 3 šoljice pirinča
- 1 dl soka od paradajza
- 100 g kačkavalja
Priprema:
1. Mleveno meso zamesiti s kriškom hleba nakvašenom mlekom, dodati so, biber, sitno seckani beli luk i jaje. Napraviti ćufte i ispeći ih u tiganju.
2. U šerpi posebno propržiti crni luk isečen na rebarca (da omekša, nikako da požuti). Dodati malo aleve paprike, malo bibera i tri šoljice pirinča.
3. To presuti u posudu za pečenje, poređati odozgo ćufte i naliti sokom od paradajza i vodom da ogrezne.
4. Staviti u rernu na 200 stepeni i peći dok pirinač ne omekša. Ako treba, u toku pečenja dodati još malo vode i pred kraj narendati kačkavalj.
BONUS VIDEO