Idealno je posno predjelo, doručak ili večera za posne dane. Šo je najvažnije, jednostavno se priprema.
Sastojci:
- 300g pečuraka - 150 g šampinjona i 150 g bukovača
- 2 glavice crvenog luka
- vlašac
- malo ulja za prženje
- kašičica vegete
- malo bibera
- malo soli
- 300g projinog brašna
- 300g pšeničnog brašna
- 150ml ulja
- 300ml kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo
- prstohvat sode bikarbone
- 1 kašičica vegete
- ½ kašičice soli
- 50g susama
Iseckati sitno luk i staviti da se proprži, pa kada dobije zlatno žutu boju dodati iseckane pečurke, vegetu i biber pa sve pržiti 10ak minuta. Pržene pečurke ostaviti da se prohlade pa pomešati sve sastojke u posudu za mućenje i mikserom dobro umutiti testo. Gotovu smesu razliti u nauljen pleh, posuti susamom i peći na 220 stepeni oko 15 minuta. Lepše je ako se pripremi nekoliko sati pre služenja.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO