Posna proja sa BUKOVAČAMA: Prvi put smo je probali u ovom izdanju i bukvalno se ODUŠEVILI!

Vesti 01.04.2022 17:12 0

Nema jaja, sira i mleka, a ukus je neodoljiv

Posna proja sa BUKOVAČAMA: Prvi put smo je probali u ovom izdanju i bukvalno se ODUŠEVILI!

Shutterstock

Idealno je posno predjelo, doručak ili večera za posne dane. Šo je najvažnije, jednostavno se priprema. 

Sastojci:

  • 300g pečuraka - 150 g šampinjona i 150 g bukovača
  • 2 glavice crvenog luka
  • vlašac
  • malo ulja za prženje
  • kašičica vegete
  • malo bibera
  • malo soli
  • 300g projinog brašna
  • 300g pšeničnog brašna
  • 150ml ulja
  • 300ml kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • prstohvat sode bikarbone
  • 1 kašičica vegete
  • ½ kašičice soli
  • 50g susama


Priprema:

Iseckati sitno luk i staviti da se proprži, pa kada dobije zlatno žutu boju dodati iseckane pečurke, vegetu i biber pa sve pržiti 10ak minuta. Pržene pečurke ostaviti da se prohlade pa pomešati sve sastojke u posudu za mućenje i mikserom dobro umutiti testo. Gotovu smesu razliti u nauljen pleh, posuti susamom i peći na 220 stepeni oko 15 minuta. Lepše je ako se pripremi nekoliko sati pre služenja.

PRIJATNO!

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)
Loading