Posna proja sa BUKOVAČAMA: Prvi put smo je probali u ovom izdanju i bukvalno se ODUŠEVILI!

Izvor: Ž. T. Vesti 01.04.2022 17:12 0

Nema jaja, sira i mleka, a ukus je neodoljiv

Posna proja sa BUKOVAČAMA: Prvi put smo je probali u ovom izdanju i bukvalno se ODUŠEVILI!

Shutterstock

Idealno je posno predjelo, doručak ili večera za posne dane. Šo je najvažnije, jednostavno se priprema. 

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

  • 300g pečuraka - 150 g šampinjona i 150 g bukovača
  • 2 glavice crvenog luka
  • vlašac
  • malo ulja za prženje
  • kašičica vegete
  • malo bibera
  • malo soli
  • 300g projinog brašna
  • 300g pšeničnog brašna
  • 150ml ulja
  • 300ml kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • prstohvat sode bikarbone
  • 1 kašičica vegete
  • ½ kašičice soli
  • 50g susama


Priprema:

Iseckati sitno luk i staviti da se proprži, pa kada dobije zlatno žutu boju dodati iseckane pečurke, vegetu i biber pa sve pržiti 10ak minuta. Pržene pečurke ostaviti da se prohlade pa pomešati sve sastojke u posudu za mućenje i mikserom dobro umutiti testo. Gotovu smesu razliti u nauljen pleh, posuti susamom i peći na 220 stepeni oko 15 minuta. Lepše je ako se pripremi nekoliko sati pre služenja.

PRIJATNO!

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)