Pekari uvek dodaju jedan tajni sastojak u testo za krofne: Zato nikada ne upijaju ulje

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 24.11.2024 11:40 0

Ovaj sastojak stvara posebnu strukturu koja omogućava testu da postane mekano, vazdušasto i lagano

krofne

Shutterstock

Krofne su omiljeni desert koji svi volimo, a mnogi se često pitaju zašto pekarske krofne, one iz radnji, izgledaju savršeno – prhke, vazdušaste, ali nikada ne upijaju previše ulja. Tajna leži u posebnom sastojku koji pekari koriste prilikom pripreme testa. Iako zvuči kao jednostavan trik, zapravo je ključ u detaljima koji se koriste da krofne budu savršene.

Naime, mnogi pekari dodaju kašičicu sojinog lecitina u testo za krofne. Ovaj sastojak stvara posebnu strukturu koja omogućava testu da postane mekano, vazdušasto i lagano, ali takođe pomaže da krofne zadrže svoju teksturu i ne upijaju previše ulja tokom prženja.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Zašto je ovo važno? Ako krofne upiju previše ulja, postaju teške, masne i gube onaj savršen hrskavi sloj na spoljašnjoj strani, dok unutrašnjost može postati vlažna i manje prijatna za jelo. Tajni sastojak, koji se može razlikovati od pekare do pekare, stvara pravu ravnotežu između predivnog ukusa i teksture, bez nepotrebnog upijanja masti.

Pored toga, posebne tehnike u pripremi testa, kao što su duže vreme dizanja, kontrolisana temperatura prženja i upotreba odgovarajućih masti, takođe doprinose tome da krofne ostanu savršene. Pekari znaju da je važno ne samo šta dodaju u testo, već i kako se ceo proces pripreme uskladi. Rezultat su krofne koje su lagane, hrskave spolja, a unutrašnjost im je mekana i vazdušasta, bez previše ulja.

Ukoliko želite da vaše krofne budu isto tako savršene, savet je da obratite pažnju na kvalitet masti i temperaturu prženja, kao i da ne zaboravite tajnu koju mnogi pekari već godinama koriste – dodavanje pravih sastojaka u pravo vreme!

Komentari (0)