Potrebno je:
500 g krompira,
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
3 čena belog luka,
2 kašike brašna,
500 ml mleka,
50 g maslaca,
100 g tvrdog sira.
Priprema:
Skuvajte krompir u slanoj vodi. Kad se ohladi, isecite ih na kolutove. Rasporedite ih u pleh, po potrebi posolite. Zagrejte puter i ulje, pa dodajte iseckani beli luk i malo propržite. Zatim dodajte brašno, pržite 1 minut i sipajte mleko.
Kuvajte 2-3 minuta na tihoj vatri. Posolite, pobiberite i dodajte crvenu papriku. Na kraju dodajte i rendani sir (100 g). Pripremljeni fil prelijte preko krompira. Pospite sa oko 50 g rendanog sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 190° C nekih 20 minuta.