Cela Srbija slavi! Zvanično potvrđeno, PRIKUPLJEN novac za NAJSKUPLJU terapiju koja je zrak nade za malog BOŠKA

Naj žena Vesti 18.08.2021 13:18 1

Zvanično je potvrđeno, objavama na društvenim mrežama, da su posle 80 dana sakupljena neophodna sredstva za lečenje šestomesečnog Boška Guglete, koji boluje od spinale mišićne atrofije (SMA)

Cela Srbija slavi! Zvanično potvrđeno, PRIKUPLJEN novac za NAJSKUPLJU terapiju koja je zrak nade za malog BOŠKA

Foto: Instagram/daiboskopobedisma

Iako su mediji još juče, 17og avgusta, prenosili da su prikupljena sva sredstva, porodica se oglasila na tviteru i nažalost demantovala ovu srećnu vest.

 

Međutim Boškovi roditelji sigurno nisi očekivali da će već sutradan opet osvanu vesti na istu temu ali ovog puta su je na zvaničnom Tviter i Instagram nalogu i sami potvrdili!

- Nakon tačno 80 dana sakupljanja sredstava za najskuplju terapiju na svetu, objavljujemo da smo uspeli! Naša sreća je ogromna, a zahvalnost večna. Ne postoje reči kojima bismo mogli da opišemo koliku zahvalnost osećamo. Srećni smo i ponosni što je naš dragi dečak ujedinio sve dobre i humane ljude, sve vas koji ste nam ovu radost omogućili - objavila je porodica na Instagramu.

U dugačkoj i emotivnoj objavi porodica Guglet se zahvalila na svakoj donaciji, poslatoj poruci i pozivu, na svakoj objavi na društvenim mrežama, na svakom organizovanom bazaru i licitacijama, za svaku postavljenu kutiju i na svakom pomenu Boškovog imena.

 

- Hvala Boškovom timu, našoj porodici i prijateljima koji su hrabro stajali uz nas, bili naša podrška i oslonac u svim lepim i onim manje lepim trenucima. Hvala svima vama koji ste bili uz nas. Trudićemo se, ali ne verujem da ćemo ikad moći dovoljno da vam se odužimo za sve što ste uradili za nas - dodali su Nađa i Janko Guglet.

Ovom prilikom porodica je napisala da se ne smeju zaboraviti ostali korisnici Fondacije koji se i dalje bore i kojima je pomoć i dalje potrebna. Apeluju da je i dalje potrebno slati poruke, organizovati bazare, licitacije i donirati bilo kome od njih.

Izrazili su nadu da će terapija Zolgensma uskoro biti odobrena u Srbiji.

- Od srca želimo da Boško bude poslednje SMA dete za koje smo strepeli da li će se dovoljan broj poruka poslati na vreme - napisali su dečakovi roditelji na kraju objave.

Komentari (1)
Loading
Koko
10.10.2021 01:57

Želim malom Bošku uspešno lečenje i dug i zdrav zivot