Osećate ČUDNE i NEPOZNATE simptome : Gorite od nestrpljenja i samo o TOME razmišljate, možda je pravo vreme da se TESTIRATE!

Vesti 22.12.2021 17:20 0

Svi znamo da je izostanak menstruacije simptom trudnoće. Pored ovog, postoji i čitav niz čudnih simptoma koji se mogu javiti pre izostanka perioda

Osećate ČUDNE i NEPOZNATE simptome : Gorite od nestrpljenja i samo o TOME razmišljate,  možda je pravo vreme da se TESTIRATE!

Printscreen/Youtube

Mnoge žene željno isčekuju trudnoću, a ima i onih koje od iste strahuju. Kako god, čim se javi sumnja žene počinju da istražuju simptome trudnoće. Ovo su upravo oni, čudni simptomi koji se mogu javiti i pre izostanka menstruacije.

1. Metalni ukus u ustima

Zbog veće količine estrogena i progesterona koji se luče, može doći do potpuno drugačijeg osećaja u ustima. Imaćete osećaj kao da ste u ustima držale novčiće, a ovaj osećaj se često javlja nakon popijete čašu vode.

2. Fleksibilniji ste i elastičniji

Ovo može biti simptom trudnoće. Pošto dolazi do oslobađanja hormona relaksina, ako praktikujete jogu ili pilates, primetićete kako se mnogo lakše i bolje istežete. Do lučenja ovog hormona dolazi već u najranijoj fazi trudnoće, a cilj je priprema tela za porođaj.

3.  Grčevi u stomaku 

Da, verovatno ne biste očekivali, ali ovakvi grčevi mogu da se jave baš kada dođe do implantacije, malo pre same menstruacije. Ovo nekada može biti ispraćeno i svetlim, slabim krvarenjem.

4. Previše pojačani mirisi

M nogim ženama se u trudnoći pojača čulo mirisa. Iz čista mira osećate sve moguće mirise, koje vaše okruženje možda neće moći da prepozna. Estrogen je krivac za ovakve osećaje.

5. Pospanost

Ovo je simptom koji će vas verovatno pratiti do samog kraja trudnoće, ali nije neuobičajeno da se javi i u ranoj fazi.

 


 

 

Komentari (0)
Loading