Bila je najmlađa pobednica Evrovizije ikada: Sa samo 13 godina Sandra Kim je ušla u istoriju, uspela je sve da prevari

Olja Jelić Vesti 07.05.2024 21:15 0

Sandra Kim najmlađa je pobednica Evrovizije u istoriji, što joj je pošlo za rukom sa samo 13 godina.

Sandra Kim

Profimedia

Sandra Kim najmlađa je pobednica Evrovizije u istoriji, što joj je pošlo za rukom sa samo 13 godina.

Belgijanka Sandra Kim upisala se u istoriju Evrovizije kao njegova najmlađa pobednica i to kada je 1986. pobedila s pjesmom "J'aime la vie" kada joj je bilo svega 13 godina, iako je tvrdila drugačije i to pokušala da sakrije.

Uprkos tvrdnjama da joj je 16 godina, ispostavilo se da zapravo ima samo 13 godina, što je izazvalo veliku pometnju među ostalim zemljama koje su takmičile. Švajcarska, koja je tada bila druga, podnela je čak peticiju za diskvalifikaciju Belgije, ali u tome nije uspela, a Sandra je ostala zapisana kao najmlađa pobednica ikada.

 

 

Nakon Evrovizije postala je velika zvezda u rodnoj Belgiji, ali sa nijednom drugom pesmom nije ponovila uspjeh kao s "J'aime la vie".

Sandra se 1994. godine udala i razvela od svog prvog supruga Oliviera Žerarda, a od 2001. godine u braku je s Jurgenom Delangeom.

 

 

 

Danas ima 51 godinu i tek povremeno nastupa, a poslednji album objavila je 2011. godine pod nazivom "Make Up". Na profilu na Instagramu prati je gotovo 30 hiljada ljudi s kojima rado deli trenutke iz privatnog i poslovnog života.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading