Život Kejt Midlton - Od obične devojke do vojvotkinje: Njeno venčanje sa Vilijamom gledalo je dve milijarde ljudi

Slobodanka Ćorić Vesti 22.03.2024 21:07 0

Zbog ogromne medijske pažnje, koja je za Kejt bila teška, par je 2007. godine nakratko prekinula vezu. Umesto "slike" tužne žene koja je ostala bez najpoželjnijeg neženja tog vremena, mediji su dobili zabavnu Kejt koja je počela da izlazi i zabavlja se

kejt midlton

Printscreen

Otkako je postala supruga britanskog princa, Kejt Midlton, prosta devojka iz „obične” porodice, ne prestaje da plijeni pažnju medija. Na „Vikipediji” se čak može naći i članak o društvenom fenomenu koji se zove „efekat Kejt”: haljine koje nosi vojvotkinja od Kembridža prodaju se kao halva, baš kao i parfemi koje koristi ili jela u kojima kuva.

Kejt Midlton je rođena 1982. godine, odrasla je u bogatoj buržoaskoj porodici, sa roditeljima Majklom i Kerol i mlađom sestrom i bratom Filipom i Džejmsom. Dok ju je nosila u stomaku, Kerol više nije mogla da radi kao stjuardesa, pa je odlučila da skrati vreme izrađujući šešire i druge aksesoare za dečije rođendane komšija i poznanika, što se na kraju pretvorilo u višemilionsku kompaniju pod nazivom "Parti Pieces". 

Venčanje je održano u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, gde je Kejt blistala u neverovatno luksuznoj haljini koja je koštala oko 30 miliona britanskih finata. Kejt Midlton upoznala je svog budućeg muža, princa Vilijama, na Univerzitetu St. Endruza, gde je studirala istoriju umetnosti, a ona ga je zavela na dobrotvornoj akciji gde je nosila providnu crnu haljinu. Dok su se zabavljali, radila je kao prodavac u trgovačkom lancu „Džigsav”, a dizajnirala je i kataloge za firmu svoje majke.

Zbog ogromne medijske pažnje, koja je za Kejt bila teška, par je 2007. godine nakratko prekinula vezu. Umesto "slike" tužne žene koja je ostala bez najpoželjnijeg neženja tog vremena, mediji su dobili zabavnu Kejt koja je počela da izlazi i zabavlja se, pisali su 24 časa. Jedni su je hvalili, a drugi su je osuđivali i ponižavali. Tako su se tada pojavili naslovi tipa „Ne možemo sebi da priuštimo još jednu Dajanu“, koji su potom osvanuli na naslovnoj strani strane štampe. Osim toga, novinari su je fotografisali na mnogo pogrdnih načina, pa se proširila i fotografija na kojoj su ispod haljine vidljive gaćice mlade Kejt.


Ipak, nije ‘pucala’ pod pritiskom. Kada je princ Vilijam shvatio, izvinio joj se zbog svih skandala koje je pretrpela i zamolio ju da mu se vrati. Što je i učinila. Princ je počeo češće i bolje slušati svoju voljenu Kejt, a 2010. godine britanski su mediji objavili vesti o zarukama princa Vilijame i Kejt Midlton. Od tog trenutka, glavna tema svih medija bila je vest o veličanstvenim svečanostima.

Darežljivi Vilijam joj je poklonio zaručnički prsten vredan 28.000 funti, koji je pripadao njegovoj pokojnoj majci, princezi Dijani, te par bisernih naušnica. Potonje je pojeo njen koker španijel Oto.


Mesecima pre velikog događaja vladala je euforija u Ujedinjenom Kraljevstvu: prodavane su lutke, posuđe, alkoholna pića, pa čak i kondomi sa slikama mladenaca, a radoznali su kampovali u blizini Bakingemske palate. Venčanje je održano u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, gde je Kejt blistala u neverovatnoj luksuznoj haljini koja je koštala oko 30 miliona britanskih finata.

Kraljevsko venčanje je tog dana direktno prenošeno širom sveta. Sama ceremonija je trajala satima, a mlada je u glamuroznoj haljini Aleksandra Mekvina obećala princu „ljubav, utehu i poštovanje” pred oltarom, ali je, kao emancipovana žena, uklonila deo o poslušnosti čovek iz tradicionalnog zaveta. Više od dve milijarde ljudi pratilo je venčanje na malim ekranima, a zvona Vestminsterske crkve obeležila su ga tročasovnom zvonjavom.

Par se venčao 29. aprila 2011. godine u Vestminsterskoj opatiji, čime je Kejt Midlton dobila titulu „Nježina kraljevska visost Catherine, vojvotkinja od Kembridža, grofica od Strathearne i barunice od Carrickfergusa”. 

Glasine o vojvotkinjinoj neplodnosti, koje je navodno širila Vilijamova maćeha Kamila, utihnule su posle zvaničnog saopštenja sa suda o njenoj trudnoći. Sreću para zasenila je šala australijskih radio voditelja koji su, dok je vojvotkinja bila na opservaciji zbog jutarnje mučnine, pozvali bolnicu u kojoj je ležala i, predstavljajući se kao kraljevska porodica, uspeli da izvuku poverljive informacije o pacijentovom stanju. medicinska sestra.

Nesrećna sestra, koju su mediji nemilosrdno ismevali, izvršila je samoubistvo. Vojvotkinja je 22. jula 2013. rodila zdravog dečaka. Par je bebi, trećoj u redu za tron, dao ime Džordž Aleksandar Luis. Rođenje kraljevske bebe je pompezno proslavljeno: u njegovu čast „londonsko oko” zasijalo je kraljevskim bojama, crvenom, belom i plavom, a britanski tabloid „San” je prigodno promenio naziv u – „Sin”! U maju 2015. godine par je dobio ćerku Šarlot, a u aprilu 2018. sina Luisa.

 

Komentari (0)
Loading