Sa 134 godine, on je najstariji Jugosloven: Izrasli su mu treći zubi s kojima je podigao jare! Evo šta je jeo, a izbegavao je ono bez čega većina Srba ne može

Vesti 12.11.2023 13:26 0

Najstarija osoba koja je živela na našim balkanskim prostorima je Meho Hadžić iz Bosne i Hercegovine koji je imao veoma jednostavan život.

meho

Printscreen/TikTok

Najstariji Jugosloven je živeo u selu Oraš Planje, koje je jedno od najudaljenijih sela opštine Tešanj, u severoistočnom delu Bosne i Hercegovine.

Meho nikada nije pušio ni pio alkohol. Više od stotinu godina bio je najamni radnik. Radio je na poljoprivrednim imanjima, sekao drva, a najviše je vremena proveo čuvajući koze. Obavljajući pastirski posao, Meho se hranio isključivo kozjim mlekom, sirom, kajmakom i pio je samo vodu. Sa 100 godina dobio je treće zube, sa kojima je mogao da podigne jare od 30 kilograma koliko su bili jaki!

meho

Printscreen/Facebook

 

Sve članove porodice je sahranio – roditelje, suprugu, čak i sina koje se udavio u reci sa samo 12 godina. Prema novijim izvorima preminuo je 1979. godina u 131. godini, mada je on uvek govorio da ima 3 godine više od onih koje su mu zapisane u dokumentima.

 

Komentari (0)
Loading