Tajne mladosti žena sa Bliskog istoka: Kako da sa 50 izgledate kao da vam je 30 godina

Slobodanka Ćorić Vesti 19.04.2024 15:02 0

Koristite ove tehnike arapskih žena da vaša koža izgleda mladolika, zategnuta i lepa godinama koje dolaze

žena

Shutterstock

Ujednačen ton, odsustvo bora, vitka silueta – za to nisu zaslužni samo klima i geni. Mnogo je važnija briga o sebi, način života, tradicionalna medicina i wellness prakse.  Koristite ove tehnike arapskih žena da vaša koža izgleda mladolika, zategnuta i lepa godinama koje dolaze.

Masaža lica

Ovo je jedna od popularnih procedura koja pomaže ovim ženama da održe mladost i lepotu. Pomaže u uklanjanju otoka, izglađuje plitke bore i poboljšava ten. Veoma je važno zapamtiti da masažu lica treba raditi striktno po posebnim linijama. To možete učiniti sami ili kontaktirati stručnjaka za masažu lica. Ako nemate kontraindikacije, kao što su akne ili rozacea, možete koristiti i gua ša masažer za lice.

Domaće maske sa prirodnim sastojcima

One koriste prirodne sastojke za kućnu negu. To su koreni lekovitih biljaka, bilja ili začina, kao što je kurkuma. Ako se plašite da sami mešate sastojke za maske, možete izabrati prirodnu kozmetiku koja ih sadrži. Sada na tržištu postoji mnogo brendova koji su specijalizovani za takve proizvode.

žena

Shutterstock

 

Zaštite kožu od sunca

Jedan od glavnih razloga za rano starenje kože, pojavu staračkih pega i suvoće je fotostarenje. Arapkinje se uspešno bore protiv toga. Kremu za sunčanje koriste svaki dan pre izlaska napolje, a još više ne izlažu kožu suncu u najvrelijim delovima dana.

Depilacija

Ako želite da se zauvek oslobodite neželjenih dlačica sa lica i tela, isprobajte ovaj recept. Potpuno je prirodan, možete ga napraviti kod kuće, a žene sa Bliskog istoka ga koriste vekovima.

Glavni sastojci su: kurkuma (jedna kašičica), brašno od leblebija (dve kašike) i malo mleka ili jogurta. Smesu nanesite na željenu zonu u smeru rasta dlačica i ostavite oko 20 minuta, odnosno dok se ne osuši. Istrljajte čistom pamučnom tkaninom ili četkicom umočenom u mlaku vodu i isperite, prenosi informer.rs.

Svi ovi sastojci blagotvorno deluju na kožu. Kurkuma je dubinski čisti, uklanja mrtve ćelije i druge nečistoće sa površine kože, podstiče rad limfnih žlezda i površinsku cirkulaciju krvi, a zbog svog protivupalnog dejstva ublažava akne, pojačava sjaj i prirodnu pH vrednost kože.

Brašno od leblebija možete napraviti sami – u dobrom mlinu za kafu sameljite leblebije ili ga kupite u prodavnici zdrave hrane.

žena

Shutterstock

 

Proređuju, istanjuju, posvetljuju

Ovaj tretman treba ponoviti tri do četiri puta nedeljno tokom mesec dana, a rezultat je fenomenalan – dlačice se maksimalno proređuju, istanjuju i posvetljuju, a na kraju i trajno nestaju.

Trebalo bi da imate na umu žutu boju kurkume, koja će dati lep ton licu, ali posle tretmana treba dobro da isperete lice. Tretirana zona će možda biti malo crvena, ali će to brzo splasnuti zbog protivupalnog svojstva moćne kurkume.

Komentari (0)
Loading