Čuvaju zdravlje, ali uništavaju frizuru: Ovo su mali trikovi kako da i sa zimskom kapom ostanete šik

Olja Jelić Vesti 08.12.2023 14:18 0

Kapu stavljajte na potpuno suvu kosu, jer ako je čak i neznatno vlažna, brže i lakše će se izlomiti...

pena za kosu

Shutterstock

Lepa kapa ili šešir, posebno ako vam model i veličinom i oblikom pristaje, daće poseban pečat svakoj kombinaciji koju ponesete. Ali veliki problem može da nastane kad morate da skinete šešir jer kosa ostaje spljoštena, prelomljena na nekim mestima, a i naelektrisana.

Da bi vaša frizura preživela šik momente sa šeširom, prenosimo nekoliko saveta sa portala SML.

Na suvo

Šešir stavljajte tek kad vam je kosa dobro osušena. Ako je čak i neznatno vlažna, mnogo lakše i brže će se izlomiti.

S malo pene

Da biste izbegli efekat spljoštene kose ispod šešira, nanesite malo pene za volumen i utrljajte je u sam koren, pa onda sušite kosu tako što ćete glavu spustiti. Izbegavajte da tapirate kosu i da tako postižete dodatni volumen. Tapirana kosa je vrlo krhka i tek ju je onda lako deformisati. Onog trenutka kada skinete kapu, lagano prođite jagodicama prstiju kroz kosu, kao da se češkate. Na taj način ćete mehanički odvojiti kosu od temena, a i podstaći cirkulaciju kože glave.

pena za kosu

Shutterstock

 

Balzam je obavezan

Kada se kosa zagreje (a to se pod kapom dešava) ona se suši. Zato je vrlo važno da koristite balzam posle pranja jer će je on dodatno negovati i učiniti je manje poroznom. Imajte na umu i da se koža glave pod kapom dodatno znoji, kosa se više prlja, pa je morate češće prati.

S malo lufta

Stanje kose ispod šešira ili kape zavisi i od njihovog oblika. Odaberite kape koje su čvršće oko lica, ali su labave na ostatku glave. Šešir ne bi trebalo da vas steže previše u predelu čela i da, kada ga stavite, ne nalegne u potpunosti na potiljak, već da ima malo "lufta". Osim što štiti frizuru, tako se stvara i mali sloj vazduha koji se zagreva i dodatno održava toplotu.

Sprej protiv elektrisanja

Ukoliko je kapa vunena, može da izazove veće naelektrisanje kose, tako da je bolje da birate one sa dodatkom pamuka. Ukoliko se ipak odlučite za vunu, pola sata pre stavljanja naprskajte kosu sprejom koji sprečava elektrisanje kose.

pena za kosu

Shutterstock

 

Vosak za volumen

Ako imate kraću ili kosu srednje dužine, kada skinete šešir, s malo voska prstima razbarušite kosu u korenu. To će je "podići" i dati joj instant vitalnost i volumen.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading