Frizerka otkriva greške koje pravimo prilikom nege kose: Ova dva trika će je učiniti opet blistavom

Olja Jelić Vesti 10.09.2023 08:50 0

Frizerka otkrila koje greške pravimo prilikom nege kose

Kosa

Shutterstock

Negovana, duga kosa, jarke ili nežne boje, sinonim je za savršenstvo kod mnogo žena. Ipak, nekada kosa kao da nas ne "sluša". Nije baš tako. I same smo pravile neke greške zbog kojih se kajemo te je rezultat "mrtva kosa" koja kao da nikada nije negovana.

Frizerka Aleksandra Selvagio podelila je na svom TikTok nalogu koje greške je bar svaka druga žena jednom u životu uradila, a rezultiraju masnom, suvom ili ispucalom kosom.

Kosa

Shutterstock

 

1. Pranje kose svaki dan

Uglavnom je dva do tri puta nedeljno, "normalan" i najčešći broj pranja i negovanja kose kod većine žena. Poznato je da sebum štiti kosu, a kada se ne luči dovoljno sebuma onda i kosa postaje suva, koža glave se peruta, a rezultat je često i opadanje i kidanje vlasi. Kada previše često perete kosu, sebum se ispira. Kosu je najbolje prati "po potrebi". Takođe, ako koristite mnogo proizvoda za stilizovanje iste, onda se preporučuje da je šamponirate dva puta kako bi bila očišćena od svega što se "nakupilo".

2. Korišćenje agresivnih šampona koji isušuju teme

- Kada koristite agresivne šampone onda lojne žlezde dobiju znak da luče još više sebuma - objasnila je ona u videu na TikTok - u. Ova dva razloga najčešće stvore posledicu koju svaka žena ne podnosi - legneš čiste, a probudiš se masne kose. 

Takođe, ona preporučuje da bi trebalo koristiti dobre preparate za volumen da bi isti podigli dlaku od korena.

 

Komentari (0)
Loading