Cveće ima sjajan učinak na mozak: Držite ga blizu sebe nekoliko sati i videćete kako vam raste raspoloženje

Vesti 05.06.2023 18:36 0

Pogledajte koji su vam benefiti od cveća koje je blizu vas

Cveće ima sjajan učinak na mozak: Držite ga blizu sebe nekoliko sati i videćete kako vam raste raspoloženje

pixabay

 

Dopustite sebi da uživate u cveću tako što ćete ga pokloniti sebi i postaviti na vidljivo mesto gde ćete ga moći posmatrati tokom dana. Već ćete osetiti poboljšanje. Cveće ima poseban efekat na osobe koje se osećaju tužno, pružajući im osećaj sigurnosti i zadovoljstva. Ono smanjuje teskobu, teške misli i nervozu, zamenjujući ih osećanjima zahvalnosti, radosti i zadovoljstva.

Uticaj cveća na mozak

Cveće je jedan od najpristupačnijih lekova koji nam pomaže da promenimo svoja osećanja. Svojim živim bojama i svežim mirisom, ono ubedi naš mozak da se dešava nešto posebno. Osim toga, izaziva osećanja poput poverenja, ljubavi i podrške.

Cveće utiče na kreativnost i produktivnost

Imate li osećaj da vam nedostaje produktivnosti? Teško vam je da obavljate svoje obaveze? Kupite buket cveća! Cveće i biljke pozitivno utiču na vašu produktivnost i kreativnost. Kupite buket cveća ili neku zelenu biljku, postavite je na svoj radni sto i primetit ćete kako se vaša inspiracija povećava.

Cveće izražava ljubav

Da li primećujete da vaša prijateljica ili majka imaju problema u poslednje vreme? Vidite li da su neraspoložene i da im je potrebna podrška? Poklonite im buket ili neku biljku. Na taj način ćete im pokazati koliko su vam važne i koliko ih volite. Buket možete dodatno ukrasiti prijateljskom porukom u kojoj ćete im reći koliko vam znače.

Cveće stvara intimnost i jača povezanost

Da li ste primetili da kad poklonite cveće, obično sledi topli zagrljaj ili stisak ruke? Nakon više od dve godine pandemije, ljudski kontakti su se drastično smanjili, a veći deo sveta se prebacio na online komunikaciju. Zbog toga je porastao broj usamljenih ljudi. Međutim, mi smo društvena bića kojima je potrebna bliskost i intimna povezanost. Posetite svoje prijatelje i poklonite im cveće ili zelenu biljku. Tako će vas, svaki put kad je pogledaju, setiti sebe.

Cveće takođe ima uticaj na fizičko zdravlje

Da li vam visok krvni pritisak stvara probleme zbog stresa? Cveće može pomoći i u tome. Ne samo da pozitivno utiče na naše emocionalno stanje, već takođe ima pozitivan efekat na naše fizičko zdravlje. Smanjuje negativne emocije, a time i krvni pritisak i oslobađanje kortizola (hormona stresa).

Komentari (0)
Loading