Novi TREND za savršeno lice bez BUBULJICA: Žene su ODLEPILE za ovom metodom, traje samo ČETIRI dana, a rezulatati su NEVEROVATNI

K.Ć. Vesti 23.10.2022 19:18 0

Iako se čini da je o nezi kože sve napisano, s vremena na vreme se pojavljuju noviteti

Maska

Shutterstock

Zahvaljujući tome svako ima priliku da pronađe savršen način nege za svoje potrebe. Skin cycling (Biciklizam kože) je jedna od onih novina koje uživaju značajno interesovanje. O čemu se radi?

Novi trend lepote koji osvaja TikTok i Instagram

Ovaj trend je ideja dr Vitni Bou, koja je sertifikovani dermatolog iz Njujorka. Nastala je tokom pandemije, kada su devojke na društvenim mrežama delile svoje navike negovanja. Dermatologa je brinilo to što žene najčešće koriste previše kozmetike ili loše proizvode, što ne ide u prilog koži. Nakon takvog tretmana, na licu se češće pojavljuju fleke, iritacija i suvoća. Dr Bou je odlučio da sa korisnicima interneta podeli informacije o ovom tretmanu.

Četiri noći za savršenu kožu

Ovakvo tretiranje kože zasniva se na ciklusu nege koji se primenjuje četiri dana. Princip je da uveče koristite različitu kozmetiku na očišćenu kožu. Ujutro tretirajte lice kao i obično - operite ga i koristite uobičajene proizvode. Da bi ovo funkcionisalo, morate postupati prema šemi:

Prva noć - piling 

Kožu treba očistiti, osušiti i tretirati hemijskim pilingom, na primer voćnim kiselinama, koji je efikasan, ali nežniji od mehaničkog pilinga. Nakon ispiranja pilinga, vreme je da nanesete hidratantnu kremu na kožu.

Druga noć - Retinoidi 

Retinoidi ubrzavaju obnavljanje epidermisa, inhibiraju nastanak prvih bora i smanjuju ožiljke. Oni čine da koža proizvodi manje sebuma, smanjuju upalu. Pošto retinol može biti iritantan, veoma je važno početi sa malom količinom proizvoda u nižoj koncentraciji i posmatrati reakciju kože. Ako ništa ne krene po zlu, doze se mogu pažljivo povećati. Takođe treba zapamtiti da vlažna koža povećava prodiranje retinola, što povećava rizik od iritacije. Pre nanošenja preparata, dobro osušite lice.

Treća i četvrta noć - odmor za kožu

Sledeće dve noći koža treba da miruje bez nepotrebnog opterećenja. Nakon umivanja dovoljno je naneti laganu hidratantnu kremu, najbolje sa hijaluronskom kiselinom, bez ikakvih intenzivnih supstanci.

Od pete noći ciklus se može ponoviti.

Koliko često možete koristiti Skin cycling?

Sve zavisi od zahteva i stanja kože. Posmatrajte nakon prvog ciklusa kako je koža reagovala na to. Ako je sve u redu, nakon 2-3 ciklusa koža bi trebalo da bude u boljem stanju, postaće hidratizovanija i osvežena.

Pre primene ove metode, možete razgovarati sa dermatologom i uz njegovu podršku odabrati proizvode koji odgovaraju individualnim potrebama kože. U ovom slučaju, Skin cycling će biti ne samo siguran, već i veoma efikasan.

Ko ne bi trebalo da koristi ovu metodu sam? Problemi sa kožom koji zahtevaju posebnu negu ili upotrebu lekova mogu biti kontraindikacija za takvu negu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading