Otkrijte tajnu iskusnih domaćica: Evo zašto posipaju kuhinjsku so oko kuće, razlog će vas oduševiti

Slobodanka Ćorić Vesti 08.05.2024 08:07 0

Evo nekoliko neverovatnih načina na koje možete iskoristiti ovu namirnicu

kuhinjska so

Shutterstock

Da li ste znali da obična kuhinjska so može biti vaš najbolji saveznik u rešavanju raznih problema u domaćinstvu? Evo nekoliko neverovatnih načina na koje možete iskoristiti ovu namirnicu:

Borba protiv mrava

Ako vam se mravi uvuku u kuću, rešenje je blizu - so. Posipajte malo soli na mesta gde primećujete njihovo prisustvo. So ne samo da ih odbija, već i pomaže u smanjenju vlage u domu.

Poliranje srebra, bakra i bronze

Očistite svoje dragocenosti od bakra ili srebra uz pomoć soli. Jednostavna mešavina soli i jabukovog sirćeta efikasno čisti prljavštinu sa površine i vraća sjaj vašim predmetima.

Čišćenje prozora

Za blistave prozore, pomešajte sol sa toplom vodom i koristite ovu smesu za čišćenje. Eliminišite mrlje i prljavštinu sa prozora i automobilskih stakala bez mnogo napora.

Sjajna sudopera

Napravite pastu od soli i tople vode i nanesite je na sudoperu. Sol će pomoći da se eliminira neprijatan miris i ostave sjajni rezultati.

Kupka za podmlađivanje kože

Uživajte u kupki sa solju kako biste osvežili kožu. Pomešajte so sa maslinovim ili uljem od lavande, nanesite na kožu, pustite da odstoji, a zatim isperite mlakom vodom. Vaša koža će blistati.

Za sjaj tepiha i zavesa

Upotrebite so za povratak sjaja tepisima i zavesama. Natopite krpu u koncentrovanu slanu vodu i očistite mrlje. Nakon samo jednog pranja, rezultati će vas oduševiti.

Iskoristite moć kuhinjske soli za lakše i efikasnije rešavanje svakodnevnih problema u domu!

Komentari (0)
Loading